Yüzünde gülümseme ile şehit olan Filistinli Hamza’nın hüzünlü hikayesi!

Yüzünde gülümseme ile şehit olan Filistinli Hamza’nın hüzünlü hikayesi!

Gazze’de şehit olduğunda yüzündeki gülümsemeyle hafızalara kazınan Hamza’nın hikayesini babası Mahmud Ali anlattı.

İsrail’in Gazze saldırılarında şehit olan, beyaz kefene sarılı cansız bedeniyle yatarken gülümseyen Hamza’nın hikayesi yürek burktu.
12 yaşındaki Filistinli Hamza, üvey annesi İsra Habib’den çok sevdiği "Mahaşi" yemeğini yapmasını istedi. Evde asma yaprağı olmadığını fark eden annesi Hamza’yı manava gönderdi. Uzun süre eve dönmeyen oğlunu merak eden babası Mahmud Ali, Hamza’yı aramak için manava gitti.

ACILI BABA OĞLUNU HASTANEDE BULDU

Endişeli baba oğlunun arkadaşlarıyla bombardımana denk geldiğini öğrendi ve önce karakola, sonra da Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne gitti. İsmi bilinmeyen bir çocuğun ameliyatta olduğunu öğrendi. Ameliyathaneye giremeyen acılı baba, doktordan çocuğun fotoğrafını çekmesini istedi. Kısa bir süre sonra fotoğrafı gören baba, oğlunu teşhis etti.

BEYAZ KEFENE SARILI CANSIZ BEDENİNDE GÜLÜMSÜYORDU

Ameliyattan çıkan Hamza gece yarısı şehit oldu. Baba, oğlunun beyaz kefene sarılı cansız bedenini gördüğünde gözlerine inanamadı. Hamza’nın yüzünde kocaman bir gülümseme vardı. Hamza, ölümü gülümseyerek karşılamıştı. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 66 çocuk hayatını kaybetti. Hamza, Gazze’de şehit olan çocukların simgesi haline geldi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz