Yunan-Rum kanadı 'federasyon' istiyor

Yunan-Rum kanadı 'federasyon' istiyor
NotHaber

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve Rum Lider Anastasiadis, Kıbrıs Sorunu’nun çözümünde fedresyon tezinden yürüme kararı aldı.

Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın Türkiye ve KKTC karşıtı yürüttüğü çalışmalar sürüyor. Yunan Başbakan Kyriakos Miçotakis, dün Lefkoşa’yı ziyaret ederek Rum Lider Nikos Anastasiadis ile bir araya geldi. İkili, Birleşmiş Milletler’in mart ayı başında garantör ülkelerin de katılacağı gayri resmi zirvesi öncesi beklendiği üzere Kıbrıs Sorunu’nun çözümünde federasyon tezinden yürüme kararı aldı.

“GARANTÖRLÜK KALDIRILMALI”

Basın toplantısı düzenleyen ikili, “Kıbrıs Sorunu’nun çözümü, Türkiye’nin garantörlüğünün kaldırılması ve Türk askerinin adadan çekilmesi gerçekleşmeden hayata geçmez” görüşünü yineledi. Ayrıca Ankara’yı suçlayan Miçotakis, “Türkiye ve Kıbrıs Türk toplumu, iki ayrı devlet formülünden bahsederek BM’nin kararlarının dışına çıkıyor” diye konuştu.

LEFKOŞA’NIN ARDINDAN İSRAİL

Yunan Başbakan, Lefkoşa ziyaretinin ardınan İsrail’e gitti. Burada Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya gelen Miçotakis, iki ülkenin Doğu Akdeniz’de yürüttüğü Türkiye karşıtı ittifakın artarak süreceğini vurguladı. İki ülkenin vatandaşlarının diğer ülkeye seyahatlerini kolaylaştıracak adımlar atılması yönünde kararlar da alındı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz