Yunan ordusu sefil durumda!

Yunan ordusu sefil durumda!
NotHaber

Türkiye sınırında görev yapan birliklerin 6 aydan uzun süredir maaşlarını alamadıkları ortaya çıktı. Silahlı Kuvvetler, “Paramızı verin” açıklaması yaptı.

 

Ege ve Doğu Akdeniz’deki maksimalist talepleriyle Türkiye’nin karşısına çıkan Yunanistan’da kriz çıkaran bir gelişme yaşandı. Türkiye ile sınır olan Evros (Meriç) bölgesinde görev yapan Askeri personelin 6 aydır maaşlarını almadıkları ortaya çıktı. Skandal, Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi Askeri Birliği’nin yaptığı yazılı açıklama sayesinde gündeme oturdu.

SİLAH HARCAMALARI ARTTI

Yunan Parlamentosu’ndaki milletvekillerine hitaben yazılan açıklamada “Evros Silahlı Kuvvetler personeli, ülkemize yasa dışı göç akışının önlenmesi için verdikeri hizmetlerin ödenmemesini memnuniyetsizlikle karşılamaktadır. 6 aydan fazla süreyle maaşları ödenmemiş durumdadır” ifadelerine yer verildi. Ülke, ekonomik krizde bulunmasına rağmen silahlanmayı artırmasıyla biliniyor. Zira ülkenin 2021 yılı savunma bütçesi 5.69 milyar euro olarak açıklanırken, silahlanma için ayrılacak pay da 2.5 milyar euro’ya yükseltilmişti.

TÜRKİYE KARŞITI İTTİFAK

Fransa ve Güney Kıbrıs ile Doğu Akdeniz’de Türkiye karşıtı ittifak yürüten Yunanistan, Fransız Rafale jetlerinden temin ederek Ankara’nın gözünü korkutmayı da hedefliyOrdu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz