Yeni yurtlar açılacak!

Yeni yurtlar açılacak!
NotHaber

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu kiralama yöntemini kullanarak yeni yurtlar açacaklarını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Yurt Sorunu konusunda konuk olduğu bir televizyon kanalında açıklamalarda bulundu. Kiralama yöntemini kullanarak yeni yurtlar açacaklarını belirten Bakan Kasapoğlu, bu yıl 2019 yılındaki başvurudan daha fazlasını öğrenciyi yurda yerleştirdiklerini söyledi. Şu ana dek 403 bin öğrencinin yurda kavuştuğunu hatırlatan Kasapoğlu, “Bu her gün artacak. Ankara’da 5 bin kişilik yeni bir yurt açacağız. İstanbul, İzmir ve Anadolu şehirlerinde yeni yurtlar açacağız, kiralama çalışmalarımız var. Bazı şehirlerde tüm öğrenciler yurtlara yerleşti” diye konuştu.

PARKLARDA EYLEM YAPANLAR YURDA BAŞVURU YAPMAMIŞ

Yurt sorunu var, demenin haksızlık olduğunu ifade eden Kasapoğlu, “Salgın sürecinde üniversiteler eğitime ara verdi. 2020-2021 eğitim döneminde başvuru kabul etmedik. 2022 yılında kabul süreci başlayınca yoğunluk yaşandı” diyerek salgının etkisine açıklık getirdi. ‘Barınamıyoruz’ ve ‘yurtsuzlar’ başlıklarıyla parklarda yatarak eylem yapan üniversite öğrencilerinin yurtlara başvuru yapamadığının İçişleri Bakanlığı tarafından belirlendiğini de hatırlattı.

BAKAN KASAPOĞLU: 720 BİN KİŞİLİK YURT KAPASİTEMİZ VAR

Türkiye’dekine benzer bir yurt yapısının dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığına dikkat çeken Kasapoğlu, “81 ilde 270 ilçede üniversite öğrenci yurdu var. Yurtlarımızın toplam yatak kapasitesi 720 bin. Yurt kapasitemize son 3 yılda 216 bin yatak daha ilave ettik. Edirne’den Kars’a her yerde her türlü hizmeti barındıran bir yurt sistemine sahibiz” şeklinde konuştu.

“15 BİN EK YERLEŞTİRME DAHA YAPILDI”

Üniversite öğrencilerinin ilk olarak devlet yurtlarını tercih ettiğinin altını çizen Kasapoğlu, “Bu gurur verici bir durum. Son 19 yılda yapılanı küçümsemek büyük bir haksızlık. Gençler bu ülkenin gözbebeği. Barınma noktasında hiçbir gencimizin dışarıda kalmasına izin vermeyeceğiz. İl ilçe, yurt yurt takipteyiz. İlk yedek yerleşmede 35 bin öğrenci yerleşti. Dün 15 bin ek yedek yerleşme daha yapıldı” diye bilgi verdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz