TÜGVA & İBB krizi: Tahliye kararı var mı yok mu?

TÜGVA & İBB krizi: Tahliye kararı var mı yok mu?
NotHaber

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu “Tahliye kararı var” derken TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu “Tahliye kararını göster” diye çağrıda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) arasındaki Tahliye krizi devam ediyor.

İBB zabıtaları, Büyükada’daki Adalar Vapur İskelesi’nin üst katında bulunan TÜGVA temsilciliğini tahliye etmek istemişti. Tahliye kararının hukuksuz olduğunu belirten TÜGVA temsilcileri polise haber vermiş, olay yerine gelen polisle zabıta arasında arbede yaşanmıştı.

ENES EMİNOĞLU: VAKFIMZIN EŞYALARI GASPEDİLDİ

Olayla ilgili dün akşam saatlerinde iki taraftan da basın açıklaması yaptı. TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu, 2018 yılından beri kiracı olarak kaldıkları Adalar Vapur İskelesi’nin üst katının hukuksuzca CHP'li İBB zabıtaları tarafından basıldığını belirterek “Vakfımıza ait olan eşyalar hiçbir tutanak tutulmadan kelimenin tam anlamıyla gasbedilmiş ve bilinmeyen bir yere götürülmüştür” dedi.

“CHP ZİHNİYETİ HUKUK TANIMIYOR”

Eminoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun konuşmasına kullandığı ifadelerin asılsız olduğunu vurgulayarak “Buradaki gençlerin gasbedilmiş binalarını korumak için içeride bulunuyoruz. Gençlerimiz burada darbedilmiştir. Bir polisimiz yaralanmıştır” ifadesini kullandı. TÜGVA olarak dünden beri büyük bir hukuksuzlukla karşı karşıya olduklarını kaydeden Eminoğlu, “CHP zihniyeti bu eylemiyle açıkça şunu söylemiştir; 'Biz hak, hukuku, kanunu tanımıyoruz. Biz istediğimiz kiracıyı çıkarır, malına da çökeriz.' Bu eylem tüm İstanbul'daki kiracıların hukukunun tehlikede olduğunu göstermektedir” şeklinde konuştu.

“CANAN KAFTANCIOĞLU, KİRAMIZI ÖDEDİĞİMİZ BİNAYA ÇÖKECEK”

Kaftancıoğlu'nun, TÜGVA ve İBB arasındaki idari bir konuyu siyasallaştırdığını ve CHP teşkilatlarını ilçe gençlik merkezinin önüne toplanmaya davet ettiğini belirten Eminoğlu, “CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ne yapmak istemektedir? Zaten militanınız gibi davranan zabıtalarınız arkadaşlarımızı darbetti. Günü gününe kirasını ödediğimiz binaya çökecek misiniz? Dün zabıtanız, bugün partilileriniz kira sözleşmesi devam eden binamıza tabiri caizse çökmeye kalktılar. Canan Kaftancıoğlu, geldiğiniz marjinal öğretilerde vandallıkla çapulculuk bir ahlak olmuş olabilir. Ama biz TÜGVA'lı gençler ne hakkımızı yediririz ne de sizin tehditlerinize boyun eğeriz” dedi.

“KAFTANCIOĞLU, TÜGVA’DAN NEDEN RAHATSIZ”

“CHP İl Başkanı, TÜGVA'nın neyinden rahatsız?” diye soran Eminoğlu, “Dinini ve milletini seven bir gençlik yetiştirmesinden mi? On binlerce gencimize Kur'an ve siyer eğitimi vermesinden mi? On binlerce gencimizin bilim insanı olarak yetiştirilmesinden mi? TEKNOFEST'te Türkiye birincisi çıkarmasından mı rahatsız? Canan Kaftancıoğlu, neden rahatsızsınız ve neden sürekli yalan söylüyor, insanları provoke ediyorsunuz” diye suçladı.

“TAHLİYE KARARI YOK”

Kaftancıoğlu'na tahliye kararını tüm millete göstermesi çağrısında bulunan Eminoğlu, “Nerede o tahliye kararı? CHP'li İBB'ye karşı hakkını savunan biziz. Çiğnediğiniz hukuka ve kanunlara sahip çıkmaya çalışan biziz” dedi.

TÜGVA’NIN MEKANI ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE KİRALADIĞINI İDDİA ETTİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, iskelenin 2005'te bir protokolle İBB'ye devredildiğini, iskelenin üst kısmının ise 2018'de TÜGVA'ya 10 yıllığına kiralandığını söyledi.

TÜGVA’nın bahsi geçen mekanı üçüncü kişilere devrettiğini iddia eden Kaftancıoğlu, “Bu üçüncü kişiler, -bir siyasi partinin ya da yandaşlarının ya da TÜGVA'lıların her kimse bilmiyoruz- burayı kullanmışlar. İBB, protokolde uygun olmayan işlemi yaptıkları için tahliyeleri yönünde tebligat yollamış. Tebligatın gereği yerine getirilmemiş. Yine İBB Başkanımız, yargıya başvurmuş. Tahliye işlemiyle birlikte TÜGVA'nın tahliye işleminin iptali için bir dava açmışlar” dedi.

KAFTANCIOĞLU: MAHKEME KARARI VAR

Davada TÜGVA’nın, 27 Ocak 2021 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı aldığını belirten Kaftancıoğlu, “Bu karar tahliye sürecini durdurmuş. Ama İstanbul 2. İdare Mahkemesi'nin 28 Mayıs 2021 tarihli ve 2021-158 sayılı kararı ile tahliye işleminin iptali ve yürütme durdurulması işleminin reddine karar verilmiş ve sürecin önünde hukuki hiçbir engel de kalmamış. Yani 16 milyon İstanbullunun olan Büyükada iskelesinin tahliye edilmesi gerektiği yargı eliyle de tescil edilmiş” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz