Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na: FETÖ’nün kasetiyle CHP’ye çöktün!

Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na: FETÖ’nün kasetiyle CHP’ye çöktün!
NotHaber

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazi ve şehitler için toplanan yardım paralarına çöküldüğünü iddia eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “Biz bir yere çökmüş değiliz ama sen FETÖ’nün kasetiyle CHP’ye çöktün” diye yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisini Polis teşkilatı üzerinden eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi.

SOYLU’DAN KILIÇDAROLU’NA: KATİL POLİS DİYENLERLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYORSUN

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatı Hizmetiçi Eğitim Semineri Programı'nda konuşan Soylu, CHP liderine seslenerek “Sayın Kılıçdaroğlu, biz bu dünyanın da öteki dünyanın da hesabını yaparız. Şehitlerimizin bize emaneti olan şehit ailelerimizin, gazilerimizin ve gazi ailelerimizin her zaman emrine amadeyiz. Ne ihtiyaçları varsa da Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla tüm devlet emirlerine amadedir. Biz bir yere çökmüş değiliz ama biz senin nereye çöktüğünü biliyoruz. Sen Fetö'nün kasetiyle bir partiye çöktün, hala devam ediyorsun. Bunlar yanlış işlerdir. Bu alanlara girmek doğru bir yaklaşım değil. Ucuz siyaset manevralarıdır. Kahraman polisimize 'katil polis' diyenlerle iş birliği tutan ben değilim, sen ve senin arkadaşların” diye sert sözler sarf etti.

“POLİSİMİZ KENDİ GÖREVİNİ PARA İÇİN YAPMAZ”

“'Polis devleti' deyip polisimizi tahrik etmeye çalışan anlayış da tam senin zihniyetinin anlayışıdır, bizim anlayışımız değildir” diye Kılıçdaroğlu’na yanıt vermeye devam eden Soylu, “Demişim ki 'Polisimiz kendi görevini para için yapmaz.' Çünkü polislik şerefli bir meslektir, karakterli bir meslektir, vatansever bir meslektir. Hiçbir anne ve baba oğlunun kaç lira maaş aldığına bakmaz. Onun giydiği kıyafetin ve üniformanın namusuna, şerefine ve onuruna bakar. Ne demek istediğimi sizin mahalle anlayamaz. Sayın Kılıçdaroğlu senin konuştuğun adamlar da anlayamaz” dedi.

“PKK’NIN SİYASİ KOLU HDP’YE ARKA ÇIKIYORSUN”

“Doğru, Türk polisi PKK'yı, DHKP-C'yi uyuşturucu tacirlerini sevmez. Çünkü yıllarca bu yapılarla mücadele etmiştir, şehitler vermiştir” diyen Soylu, “Dolayısıyla PKK ve PYD'nin siyasi sözcüsü olan yapıları meşrulaştıranları da meşrulaştırmaya çalışanları da DHKP-C'lileri hapishanede bir kahraman gibi ziyaret edenleri de sevmez. Polisin hakkını savunacaksa önce onun sevmediklerinden kendini sıyırsın oradan bağımsızlığını kazansın ondan sonra da söyleyeceği sözü varsa söylesin. Hem bu yapılarla dirsek temasında olacaksın hem PKK'nın siyasi koluna 'meşrudur' diyerek arka çıkacaksın hem de dönüp bu alanı istismar etmeye çalışacaksın” diyerek Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını yüksek perdeden eleştirdi.

“3600 EK GÖSTERGE YAKINDA MECLİSTEN GEÇECEK”

Soylu, “Sayın Kılıçdaroğlu birtakım ifadeler kullanmış. Polisimizin 3600 meselesi üzerinden güya eleştiri yapacak. Doğrudur. 3600 ek gösterge bizim taahhüdümüzdür. Taahhüdümüzün de sonuna kadar arkasındayız ve gerçekleştireceğiz. Bundan herhangi bir şekilde sarfınazar etmemiz mümkün değildir. Bu sözümüzü de yerine getirmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla arkadaşlarımız çalışıyorlar” dedi.

‘TÜRK POLİSİNİ SİYASETE ALET ETME’ UYARISI

Türk polis teşkilatını siyasetin içine çekmenin uygunsuz olduğuna dikkat çeken Soylu, “Türk polis teşkilatını siyasetin bir aracı gibi göstermek Kılıçdaroğlu'na yakışmamıştır. Doğru bir yaklaşım değildir. Yıllarca bu tahrikleri orduya yaptılar. Türk Silahlı Kuvvetlerine, kahraman ordumuza. Artık bu alışkanlıkları bıraksınlar. Fitne siyasetini bıraksınlar” dedi.

“ŞEHİTLERİ SİYASET MALZEMESİ ETME”

Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerini sürdüren Soylu, “Bunun üzerine de yine İstanbul'daki eski İnönü Stadyumu'ndaki saldırıdan dolayı, PKK'nın katliamından dolayı şehit olan polislerimiz, oradaki diğer şehitlerimizle alakalı da çok abes bir cümle kullandı. Dedi ki beni de itham ederek 'Bu paranın üstüne çöktüler' dedi. Böyle bir şey söz konusu değil. Bizim çok nazik yerimizdir burası. Şehit aileleri, gazilerimiz ve gazi ailelerimiz için biz her şeyimizi feda etmeye hazırız. Onların evlatları ve kendileri bu ülke için her şeyi feda ettiler. Onu böyle ucuz bir siyaset malzemesi haline getirmenin edepten yoksunluk olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz