Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya ‘görevi bırak’ çağrısı

Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya ‘görevi bırak’ çağrısı
NotHaber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, polisin 24 kat çalışması gerekir, diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ‘Senin orada bir dakika durmaman lazım’ dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Görevi Bırak çağrısı geldi. Ankara’da emekli Polis mensuplarıyla bir araya gelen CHP lideri, önce Soylu’nun 19 Haziran günü yaptığı bir açıklamayı hatırlattı. Soylu’nun açıklaması şöyle: “Hangi meslek grubu bir birim çalışıyorsa, güvenlikle ilgili meslek grupları onun 24 katı çalışmak zorundadır. Polislik bir maaş mesleği değildir. Kim öyle düşünüyorsa bir dakika durmasın.”

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN SOYLU’YA “24 KAT ÇALIŞMA TEPKİSİ

Kılıçdaroğlu, “Ben söylüyorum, sayın bakan sizin orada bir dakika durmamanız lazım. Bu cümleyi kuran arkadaşın, 24 katı çalışmak zorunda diyorsa, diğer meslek gruplarına göre polise 24 kat fazla aylık vermesi lazım. O zaman bu cümleyi kurabilirsin. Aç bırakacaksın, emekli olunca aylığını indireceksin, sonra kalkıp bu lafı edeceksin. Polislik mesleğinin yüceliğini sokaktaki vatandaşta bilir, en tepedeki kişi de bilir. Bu meslek kutsal, onurlu bir meslektir ve herkese nasip olmaz” diyerek Soylu’yu eleştirdi.

“POLİSLER EMEKLİ OLUNCA MAAŞI YARI YARIYA DÜŞÜYOR”

Polislerin hakkının teslim edilmesi gerektiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “3600 ek gösterge verilmesi lazım. Polisler aile yardımı alırlar. Emekli olunca bu aile yardımının tamamı kesilir. Sanki karı koca ayrıldılar. Ya ayrılmadılar, yine yaşıyorlar. Aile aynı aile. Görev, aynı görev. Polisin çalışırken aldığı aylıkla, emekli olduğunda aldığı aylık arasında uçurum var. Çalışırken 100 alıyorsanız emekli olunca 50 veriyorlar. Bu polislerin yaşam standardını yüzde 50 düşürmektir. Polisleri robot olarak görmek kadar yanlış bir şey yoktur. Polis, her şeyden önce bir insandır. Onun da duyguları var. Onun da sevinçli, acı günleri var” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz