‘Siyasi cinayetler işlenebilir’ iddiasına soruşturma!

‘Siyasi cinayetler işlenebilir’ iddiasına soruşturma!
NotHaber

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya attığı ‘siyasi cinayetler işlenebilir’ iddiasına ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘siyasi cinayetler işlenebilir’ iddiasını ortaya atmış, bu konuda cumhuriyet savcılarını göreve davet etmişti.

BAŞSAVCILIKTAN RESEN SORUŞTURMA

CHP liderinin bu iddialarına yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, resen Soruşturma başlattığını duyurdu. Başsavcılıktan yapılan açıklamada “Bazı siyasi parti yöneticilerinin "siyasi cinayetler işlenebileceği yönünde duyumlar alındığına" dair açıklamalarının basına yansıması üzerine varsa suç ve delillerin tespiti bakımından inceleme ve araştırma yapılmasına karar verdi” ifadelerine yer verildi.

Soruşturma Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülecek ve soruşturmayla ilgili bir başsavcı vekili görevlendirilecek.

SİYASİ CİNAYETLER İŞLENEBİLİR İDDİASINDA SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 'Siyasi cinayetler işlenebilir, kaygım var' sözleriyle ortaya attığı iddiayı İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın’dan destekleyen açıklamalar gelmişti. İki siyasinin bu sözleri üzerine 'siyasi cinayetler' tartışması gündeme geldi. CHP lideri dün Meclis’te gazetecilerle yaptığı sohbette ‘siyasi cinayetler’ konusuna değinerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediği “Burada daha başınıza neler gelecek” sözlerini hatırlattı. Gazetecilerin “Belirli bir isim var mı?” sorusunu ise “Bu kadar ayrıntıya giremem” diye yanıtlayarak cumhuriyet savcılarını göreve davet etti.

Kılıçdaroğlu’nun iddiaları üzerine cumhurbaşkanlığından ve AK Parti kurmaylarından, 'Kılıçdaroğlu elinde bir bilgi varsa savcılığa gidip ifade vermelidir' diye açıklama gelmişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz