Kemal Kılıçdaroğlu: Profil fotoğrafıyla cumhurbaşkanı adayı belirlenmez!

Kemal Kılıçdaroğlu: Profil fotoğrafıyla cumhurbaşkanı adayı belirlenmez!
NotHaber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabına Türk bayraklı profil fotoğrafı koymasıyla gündeme gelen cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili iddialara yanıt verdi.

Sosyal medya hesabındaki profil hesabına Türk bayraklı bir fotoğrafını koymasıyla ‘Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı mı?’ sorusu gündeme geldi. Kılıçdaroğlu bu olayı, “Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda daha önceki fikirlerim değişmedi. Bir Profil Fotoğrafıyla Cumhurbaşkanı adayı belirliyorsak işimiz zor” diye değerlendirdi.

CUMHURBAŞKANI ADAYINI BİR KEZ DAHA TARİF ETTİ

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’nun ziyareti sonrası ortak bir basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu, yeni profil fotoğrafıyla ilgili soruya gülerek cevap verdi. Cumhurbaşkanlığıyla ilgili olarak düşüncelerinin değişmediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Ülkeyi iyi yönetecek, güven verecek, siyasal partiler arasında sağlıklı bir zemin yaratacak, devletin sigortası olacak bir cumhurbaşkanına elbette ihtiyacımız var” dedi.

ADAYLIĞIN KONUŞULMASINI DOĞRU BULMUYORUM

Bugün için cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili bir tartışmayı çok doğru bulmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Bunu yapay bir tartışma olarak görüyorum. Bunu bugünden tartışmanın hiçbir yararı yoktur, doğru da değildir. Ben bunları yapay gündem olarak kabul ediyorum. Ekonomide bu kadar ciddi sorun varken, bu alanı tartışmak halkın gözünden gerçekleri kaçırmak anlamına gelir” şeklinde konuştu.

EK GÖSTERGE KONUSUNDA ISRARCI

3600 Ek Göstergeyle ilgili bir soru üzerine Kılıçdaroğlu “3600 ek göstergeyi yaptıracağım Erdoğan'a. Ben bunu 2018'den beri söylüyorum. Bugüne kadar neden yapmadı? İşi zamana yayarak unutturmaya çalışıyor ama biz unutturmayacağız. 3600 ek göstergeyi mutlaka parlamentodan çıkartacağız” diyerek iddialı konuştu.

SİYASİ CİNAYETLER İŞLENECEK AÇIKLAMASINI YORUMLADI

Kılıçdaroğlu’nun yaptığı “siyasi cinayetler işleneceği” yönündeki açıklamalarına dair bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişte söylediği sözleri hatırlatarak “’Daha neler olacak neler? Bunlar iyi günleriniz.' Kime ait bu söz. Bu tehdit değil mi? Ne demek? Bir siyasi parti liderine saldırı olacak ve ülkeyi yöneten kişi kalkıp şu cümleyi kullanacak. 'Daha neler olacak neler? Bunlar iyi günleriniz.' Ne anlama geliyor bu? Herhalde sevgi anlamına gelmiyor, herhalde kucaklama anlamına gelmiyor. Başka bir cümle daha. Üstelik bunu il başkanları toplantısında söylüyor Sayın Erdoğan. 'Ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını da hatırlatmak istiyorum.' Allah aşkına ülkeyi yönetmek onların tekelinde mi? Siyasi partilerin kuruluş amacı nedir? Ülkeyi yönetmek. 'Ülkeyi yönetme amacından vazgeçin' diyor. 'Sizin lehinize olur bu' diyor. Bu soruların cevabını verdi mi Sayın Erdoğan? Bu iki cümlenin anlamı nedir?” diye sordu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz