Selçuk Bayraktar: Tam bağımsızlık yolculuğunda durmak yok

Selçuk Bayraktar: Tam bağımsızlık yolculuğunda durmak yok
NotHaber

Teknofest açılışında konuşan Selçuk Bayraktar, ““Tam bağımsızlık yolculuğundan, milli teknoloji hamlesi idealinden, Türkiye’yi her alanda lider ülke yapma hedefinden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

“Türkiye’nin teknoloji hamlesi” sloganıyla gençlerin gönlünde taht kuran Teknofest 2021 bugün başladı. Festivalin açılış konuşmasın T3 Vakfı Başkanı Selçuk Bayraktar yaptı.

SELÇUK BAYRAKTAR: TÜRKİYE’Yİ HER ALANDA LİDER YAPACAĞIZ

TEKNOFEST’i hayallerin filiz verdiği bir yere benzeten Bayraktar, “Tam bağımsızlık yolculuğundan, milli teknoloji hamlesi idealinden, Türkiye’yi her alanda lider ülke yapma hedefinden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu yoldan dönmek yok. Bu yolda durmak, duraksamak yok.” dedi.

Bundan 20 yıl önce garajda küçük bir girişim olarak başlayan şirketlerin bugün dünyadaki teknolojik gelişmeleri kontrol eden dev şirketlere dönüştüğünü hatırlatan Bayraktar, “Vahşi kapitalist tekellerin kurguladığı bir dünyaya mahkum olmamak için yelkenlerimizi medeniyet değerlerimiz istikametinde kendi dönüşüm rüzgarımızla doldurmalıyız. O nedenle bugün yapay meselelere takılmadan araştırmanın, geliştirmenin, üretimin gündem olduğu güçlü Türkiye için yürümeye devam etme vaktidir” dedi.

İSMAİL DEMİR: TEKNOFEST ÖZGÜVEN EKSİKLİĞİNİ YIKIYOR

Selçuk Bayraktar’dan sonra sahneye Savunma ve Sanayi Başkanı İsmail Demir çıktı. Gençlere seslenen Demir, geçmişte ‘yapamazsınız’ diyenlere TEKNOFEST’in bir cevap niteliğinde olduğunu belirterek “Asırlardır aşılanan özgüven eksikliğini şimdi yıkıyoruz. TEKNOFEST bunun ispatı. Bu dipten gelen derin dalgayla, özgüvenle yarınlara çok daha güçlü yürüyeceğiz” diye konuştu.

MUSTAFA VARANK GENÇLERE VERİLECEK ÖDÜLLERİ SIRALADI

İsmail Demir’den sonra sahneyi devralan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank festivale katılan gençlere verilen desteği ve sonrasında verilecek ödül miktarını açıkladı. Varank, “Bu yıl ön eleme aşamasını geçen gençlere 7 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği sağladık. Ayrıca TEKNOFEST’te dereceye girecek takımlara 5 milyon TL’nin üzerinde ödül verilecek” dedi.

“GELECEKTE DÜNYA, TÜRKİYE’NİN UÇAN ARABALARINI KONUŞACAK”

Dünya basınının Türkiye’nin İHA teknolojilerini konuştuğunu hatırlatan Varank, “Yarın da elektrikli otonom araçlar, insansız su altı araçları, yapay zeka, hibrit roket teknolojileri, uçan arabalar konusunda bizi konuşacak. Ben ne zaman uçan arabalardan bahsetsem bizimle dalga geçmeye çalışanlar oluyor. Ama bilmiyorlar ki 2030 yılına kadar uçan arabaların Pazar payı 320 milyar dolara ulaşacak. O nedenle biz Samanyolu galaksisi dediğimizde akıllarına saman gelen anlayışa aldırış etmeden teknolojiye, gençlerimize yatırım yapacağız ve hep beraber tarih yazacağız” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz