TEKNOFEST’te dünyada bir ilk yaşanacak

TEKNOFEST’te dünyada bir ilk yaşanacak
NotHaber

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, festivale katılacak ziyaretçileri bir dizi sürprizin beklediğini belirterek “Dünyada ilk defa hem insanlı hem de insansız hava araçlarının aynı anda gösteri yapacak” dedi.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest, bu yıl bir dizi sürprizle ziyaretçilerini bekliyor.  Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen TEKNOFEST bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda başladı. Festival 26 Eylül'de sona erecek.

AZİZ SANCAR’DA TEKNOFEST’E KATILACAK

TEKNOFEST’e Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerin de aralarında bulunduğu 72 paydaşın destek veriyor. Nobel ödüllü, Türk bilim adamı Aziz Sancar’ın da katılacağı festivalde teknolojinin şampiyonlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte ödül verecek.

DÜNYADA BİR İLKİN YAŞANACAĞI HAVA GÖSTERİSİ

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, festival kapsamında bir dizi sürprizler yapılacağını duyurdu. Dünyada ilk defa hem insansız hem insanlı hava araçlarının birlikte gösteri yapacağını açıklayan Bayraktar, “En önemlisi Akıncı ve Aksungur insansız hava aracı, Gökbey ve Atak helikopteri, Bayraktar TB2 ve Hürkuş'un yaptığı bu gösteride kullanılan bütün hava araçları yerli ve milli hava araçları olacak” diye konuştu.

AZERBAYCAN MIG’LERİ GÖKLERDE OLACAK

Bu yıl Azerbaycan'dan önceki yıllara göre TEKNOFEST'e daha fazla katılım olduğunu belirten Bayraktar, özellikle Karabağ zaferinden sonra katılımın arttığını söyledi. Azerbaycanlı pilotlar tarafından kullanılan MIG-29 uçaklarının da katılımıyla İstanbul Boğazı semalarında Türk uçaklarıyla birlikte muhteşem bir gösteri yapılacağını açıklayan Bayraktar, Azerbaycan'da da 2022'de TEKNOFEST düzenleneceğini de ekledi.

TEKNOFEST’E KAÇ KİŞİ KATILACAK?

TEKNOFEST’in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığının yönergeleri doğrultusunda gerçekleştireceklerini hatırlatan Bayraktar, “45 bin takımda 200 binden fazla öğrencimiz yarışmalara başvurdu. İlk yıl 20 bin, ikinci yıl 50 bin, üçüncü yıl 100 bin ve dördüncü yılında dünyada açık ara rekor şekilde başvuru aldık. Aynı anda alanda 100 bin kişi olacak şekilde bir rezervasyon sistemi işleyecek. Alan 450 bin metrekare normal şartlarda, 450 bin insan aynı anda alanda bulunabiliyor ama kısıtlı bir katılım uygulayacağız” dedi.

TEKNOFEST İÇİN ULAŞIM VE KAYIT UYARISI

Festivale gelmek için ulaşımla ilgi tavsiyelerde bulunan Bayraktar, metronun bakım nedeniyle alana kadar gelmediğini, bu nedenle ring seferleri düzenleneceğini söyledi. Bayraktar ayrıca 10 binin üzerinde bir araç park kapasitesinin ziyaretçiler için hazırlandığını belirtti.

Ring seferleri için Şirinevler Metro İstasyonu, Kuleli Metrobüs İstasyonu, Yeşilyurt Tren İstasyonu'ndan 6 gün boyunca gün boyu ring seferleri olacak. Festivale katılabilmek için mutlaka kayıt yaptırılması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, önden kayıt ve hafta içi ziyaretle çok daha keyifli bir festival geçirilebileceğini sözlerine ekledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz