Salgında kapanan okul sayısı ne kadar?

Salgında kapanan okul sayısı ne kadar?
NotHaber

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, salgında kapanan okul olmadığını ancak karantina altına alınan sınıfların mevcut olduğunu açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, salgın nedeniyle Yüz yüze eğitime ara veren okul olmadığını açıkladı.

Diyarbakır'a giden Bakan Mahmut Özer, Vali Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Burada gazetecilere salgın sonrası yüz yüze eğitimin durumu hakkında bilgi veren Özer, “Bugün itibarıyla herhangi bir vaka veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara veren hiçbir okulumuz bulunmamaktadır. Bunu özellikle tekrar etmek isterim. 71 bin 320 okulumuzdan hiçbir okulumuzun tüm sınıfları yüz yüze eğitime ara vermemiştir” dedi.

BAZI SINIFLARDA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterler çerçevesinde yüz yüze eğitime ara veren sınıflar olduğunu açıklayan Bakan Özer, Diyarbakır'da yaklaşık 19 bin dersliğin bulunduğunu, bu dersliklerden sadece 21 sınıfta bir vaka veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini söyledi.

KARANTİNADAKİ ÖĞRENCİLERE VALİLİK TABLET VERDİ

Okullardaki vaka oranının azlığına dikkat çeken Özer, “19 bin sınıf ile 21'i karşılaştırdığımızda kontrol edilebilir düzeyde süreç devam etmektedir. Bu sene 14 gün yüz yüze eğitime ara veren tüm sınıflarımızda ilk kez canlı sınıf uygulaması yapılmaktadır. Bu sınıflarımızda ihtiyaç duyan öğrencilerimize de valilik kanalıyla ücretsiz tabletler ulaştırıldı. Sonuç olarak kurallara riayet ettiğimiz zaman başarılı bir şekilde süreci nihayetlendireceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

VALİYE MESLEKİ EĞİTİM PROJELERİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Vali Münir Karaloğlu'nun eski görev yeri Antalya'da da eğitim kalitesini artırma adına çok büyük projeler hayata geçirdiğinden bahseden Özer, mesleki eğitimle ilgili çok ciddi projeleri olduğunu anımsattı. Diyarbakır'da da Vali Karaloğlu'nun başlattığı projelere her türlü desteği bakanlık olarak vereceklerini belirten Özer, “Sayın Valimize, milletvekillerimize, başkanlarımıza, tüm paydaşlarımıza Diyarbakır'da eğitimin kalitesinin artmasına yönelik vermiş oldukları katkılardan dolayı şahsım ve Bakanlık adına en içten şükranlarımı sunuyorum. Aynı zamanda Diyarbakır'da başarılı bir şekilde eğitim süreçlerini yöneten İl Milli Eğitim Müdürümüze, İlçe Milli Eğitim müdürlerimize, okul müdürlerimize ve eğitim sistemimizin en güçlü omurgası olan öğretmenlerimize süreçlerdeki katkılarından, tüm desteklerinden dolayı teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz