Erdoğan: Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız!

Erdoğan: Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni eğitim öğretim açılış töreninde “Yüz yüze eğitimi sürdürmekte kararlıyız” diyerek okulların açık olacağına vurgu yaptı.

Yeni eğitim öğretim yılı açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, okulların bu yıl açık kalacağına vurgu yaparak “Milli Eğitim Bakanlığında kurduğumuz dijital altyapı ile okullarımızdaki süreçleri, hastalığın seyrini yakından izliyoruz ve izleyeceğiz. Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız. Yüze yüze eğitimi sürdürmekte kararlıyız” mesajı verdi.

ERDOĞAN: SALGINDA EĞİTİME KESİNTİSİZ DEVAM ETTİK

İstanbul Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki açılış programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgının yol açtığı sıkıntılara rağmen Türkiye'nin eğitim faaliyetlerini ülke çapında kesintisiz sürdürebilen birkaç devletten biri olduğunu vurguladı.

“2 MİLYON TABLET DAĞITTIK”

Devletin tüm imkanlarını seferber ederek, salgının yoğun seyrettiği dönemlerde çocukların eğitimden kopmamalarını sağladıklarını vurgulayan Erdoğan, bu kapsamda 2 milyon tablet bilgisayarı öğrencilere ulaştırdıklarını, yine bu dönemde "eğitim bilişim ağı" denen, kısa adıyla "EBA" televizyon ve internet platformlarıyla da uzaktan eğitimi başarıyla yürüttüklerini anlattı.

“HERKES ÜCRETSİZ AÇIYA ULAŞABİLİYOR”

Aşıya zorunluluk getirmenin gündemlerinde olmadığını bir kez daha hatırlatan Erdoğan, “Gönüllülük esasıyla devam ettirdiğimiz aşılama çalışmalarında uygulanan toplam doz sayımız 100 milyon sınırına doğru gidiyor. İsteyen her vatandaşımız ücretsiz, hızlı ve sıkıntısız bir şekilde aşıya ulaşabilmektedir. Halen birçok ülkenin kitlesel aşılamada ciddi sorunlarla karşılaştığını göz önüne aldığımızda bu tablo ülkemiz adına gerçekten önemli bir başarıdır” dedi.

EĞİTİM CAMİASINA VE VELİLERE “AŞI OLUN” ÇAĞRISI

Aşının salgını önlemede en etkin yol olduğunu belirten Erdoğan, “Sırası gelmiş tüm vatandaşlarımı en başta da eğitim camiamızı ve velilerimizi aşılarını olmaya davet ediyorum. Devlet olarak, bu hususta asla zorlayıcı yollara başvurmak istemiyoruz. Ancak salgına karşı en etkili koruyucu silahımız olan aşı imkanını da değerlendirmemiz şarttır” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz