Rektörün makam arabasının tepesine çıkan şahıs gözaltında!

Rektörün makam arabasının tepesine çıkan şahıs gözaltında!
NotHaber

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci’nin makam aracının önünü kesen öğrencilerden 10’u gözaltına alındı.

Boğaziçi üniversitesi’nde pazartesi günü 60 öğrencinin rektörün makam aracının önünü kestiği bir olay yaşanmıştı. Öğrencilerden biri önce aracın kaputuna, sonra da tepesine çıkarak eylem yapmıştı.

ERDOĞAN: BUNLAR ÖĞRENCİ DEĞİL, TERÖRİST

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, dün akademik yıl açılış töreninde eylemcileri “Böyle bir öğrenci olamaz. Bunlar olsa olsa üniversitelerin içerisine sızmış teröristlerdir” diyerek ağır bir dille eleştirmişti.

10 EYLEMCİ GÖZALTINDA

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından İstanbul Valiliği, eylem yapan 60 kişilik gruptan 10 kişinin Gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınanlar arasında aracın tepesine çıkan kişinin de olduğu bildirildi. Gözaltına alınan kişiler hakkında da soruşturma başlatıldı.

İSTANBUL VALİLİĞİ: SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Valiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi rektörlük binası önünde toplanan yaklaşık (60) kişilik grup; sloganlar atarak, üniversite rektörü Prof. Dr. Naci İnci’nin makam aracının önünü keserek ilerlemesini engellemiş ve bir şahıs da aracın üzerine çıkmıştır.

Konuyla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda; makam aracının üzerine çıkan kişinin de aralarında bulunduğu (7) şahıs ile görevli personele mukavemette bulunan (3) şahıs olmak üzere toplam (10) şahıs hakkında Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla gözaltı işlemi uygulanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz