Erdoğan: Onlar öğrenci değil ‘terörist’

Erdoğan: Onlar öğrenci değil ‘terörist’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi rektör protestoları ile yurt sorunu var diye parkta eylem yapanların arasına teröristler karıştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuştu.

Bazı kişilerin her konuda olduğu gibi yükseköğretim konusunda da yapılanları takdir etmek gibi bir derdi olmadığını üzüntüyle takip ettiklerini belirten Erdoğan, Boğaziçi üniversitesi’nde yaşanan öğrenci olaylarını hatırlatarak “Hele hele rektörünün arabasının üstüne çıkıp orada tepinen öğrencilerin olduğu bir Türkiye'yi ben kabullenemiyorum” dedi.

Aracın üzerinde tepinenleri tanımlayan Erdoğan, “Böyle öğrenciler bize gerekmez. Rektörünüz aracın içinde, siz önünü kesiyorsunuz ve daha sonra da aracın üzerine çıkıp tepinmeye başlıyorsunuz. Böyle bir öğrenci olamaz. Bunlar olsa olsa ancak üniversitelerin içine sızmış teröristlerdir” dedi.

“YURT SAYISINI DA KALİTESİNİ DE ARTIRDIK”

Üniversite öğrenci yurdu konusunda gelişmiş ülkeleri geride bırakan bir kapasiteye sahip olunduğunu hatırlatan Erdoğan, “Ülkemizde üniversite eğitimi almak isteyen hiçbir gencimizin maddi kaynak sıkıntısı çekmemesi için eşi benzeri görülmemiş adımlar attık. Yurt sayımızı 190'dan 794'e çıkardık. Yurtlarımızın fiziki şartlarını iyileştirdik. Eskiden 30-40 kişilik koğuşlarda kalan öğrencilerimiz artık 3-4 kişilik otel standardında odalara sahiptir” diye bilgi verdi.

PARK EYLEMİ YAPANLARA DA ‘TERÖRİST’ DEDİ

Türkiye'de 1 milyonun üzerindeki yurt yatak kapasitesiyle en fazla barınma imkanı sağlayan olduğunu aktaran Erdoğan, “Nedir o Allah aşkına? Parklarda bankların üzerinde yatanlar... Bunlar öğrenci mi? Bunlar aynı Gezi'de olduğu gibi teröristler... Biz öğrenciye en büyük saygıyı gösteren bir iktidarız. Göreve geldiğimizde verilen burs 45 liracıktı... Şu an 650 liraya çıktık. Nereden nereye...” dedi.

“110 BİN KAPASİTELİ YENİ YURTLAR YAKINDA HİZMETE GİRECEK”

İhalesi yapılan ve inşaatına başlanan yurtlar olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “110 binin üzerinde yeni yatağı öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Yurt sorununu tamamen çözmüş olacağız. Aylık 570 lira da beslenme yardımı yapıyoruz. Bu yardımdan yurtlarımızda kalan tüm öğrencilerimiz yararlanıyor. Hatta bazı şehirlerimizde 'Komşum' projesiyle yurtlarda artan yemekler ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmaktadır. Hiçbir evladımızın maddi imkansızlık sebebiyle eğitiminden geri kalmasına izin vermiyoruz” dedi.

“HER SORUNU BİZ ÇÖZERİZ”

Geçmişte üniversiteler 'harç' diye bir sorun olduğunu anımsatan Erdoğan, “Harçları protesto için eylemler yapılırdı. Sonuç olarak bugün artık ülkemizde gençlerimizin önünde hiçbir mani kalmamıştır. Yeter ki gençlerimiz bu yolda yürüsün. Diğer tüm sıkıntıları çözmek, talepleri karşılamak bizim işimizdir, biz bunları çözeriz” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz