PKK elebaşı Kalkan: CHP ile HDP'nin iş birliği devam etmeli

PKK elebaşı Kalkan: CHP ile HDP'nin iş birliği devam etmeli

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, "Kürt sorunu, HDP'siz çözülemez" çıkışının ardından, terör örgütü PKK elebaşı Duran Kalkan'dan CHP'ye HDP ile iş birliğinin devamı yönünde tavsiye geldi. Kalkan, "CHP HDP’ye muhtaçtır. CHP, HDP ile doğru ilişki kurarsa etkili olabilir" dedi.

2023 yılında gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesi Millet İttifakı'nda baş gösteren HDP gerginliği gittikçe büyüyor. Ana muhaflefet partisi CHP; İyi Parti, Saadet Partisi ve HDP ile kuduğu üstü kapalı ittifakla son yerel seçimlerde oy oranını artırmışüı

Ancak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ittifakın İYİ Parti başta olma üzere CHP dışındaki  üyeleri HDP ile ortaklığı veto etti. Buna karşın CHP yönetimi HDP ile birlikte hareket etme yönünde kararlılık mesajları verdi.

PKK'DAN CHP'YE GÖZDAĞI

Durum böyleyken Kandil'den, Millet İttifakı'na gözdağı niteliğinde bir açıklama geldi. Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan, CHP'nin HDP'ye muhtaç olduğu, ittifakın devam etmesini söyledi.

HDP'nin son yerel seçimlerde CHP'nin önünü açtığını vurgulayan Kalkan, "Mesela HDP’nin bu çıkışı; bazı CHP’liler ters yorumlayabilir ama öyle değil, CHP’lilerin de önünü açtı. Güçlendirdi. İrade kazandırdı. Yoksa AK Parti-MHP’nin koltuk değneği olmuştu yani. Demokratik çıkış, demokratik öncülük tabii ki bir irade kazandırıyor onlara da. Bu bakımdan HDP’ye muhtaçtırlar. HDP ile doğru ilişkiler geliştirerek ancak etkili olabilirler" ifadelerini kullandı.

"KÜRT SORUNU" İDDİASIYLA HDP'YE YEŞİL IŞIK YAKMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz haftalarda sözde "Kürt sorunu"nu ortaya atmış ve durumun HDP'siz çözülemeyeceğini söylemişti. Kılıçdaroğlu, "Siyaset kurumunun 35-40 yıldır çözemediği bir Kürt sorunu var. Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. Devlet dediğiniz kurum gayrimeşru bir organla muhatap olmaz. Meşru organ kimdir? HDP'yi meşru organ olarak görebiliriz. Halkın desteği var. Parlamentoya gelmiş, dolayısıyla parlamentonun içinde bulunuyor görevini yapıyor. Dolayısıyla eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla da biz bu sorunu çözebiliriz; bu düşüncedeydim" ifadelerini kullanmıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz