Pervin Buldan: HDP, Millet İttifakı için kolay lokma değil!

Pervin Buldan: HDP, Millet İttifakı için kolay lokma değil!
NotHaber

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Millet İttifakı’na seslenerek “Hiç kimse HDP'yi kolay lokma olarak görmesin. Hiç kimse oyları cebinde görmesin” diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Millet İttifakı’na adeta gözdağı verdi. Son yerel seçimlerde ittifaka verdiği desteği hatırlatan Buldan, “İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin ve Antalya seçimlerinde desteklediğimiz demokratik güç birlikleri elbette önemli ve kıymetliydi. Ancak bundan sonraki seçimlerde hiç kimse bizden aynı tavrı beklemesin. Aynı tavrı göstermeyeceğimizi herkes artık bilsin” diye konuştu.

PERVİN BULDAN: HİÇ KİMSE KÜRTLERİN OYUNU CEBİNDE GÖRMESİN

Bundan sonra yapılacak seçimlerde üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceklerini belirten Buldan, “Ancak sadece bir taraf için söylemiyorum, diğer tarafta da... Diğer taraf derken, elbette Millet İttifakı'nı kastediyorum. Bu ülkede kim iktidar olmak istiyorsa, bu ülkenin en büyük sorunu olan Kürt sorununu çözmek zorundadır ve sorun çözülmeden bu ülkeyle demokrasi gelmeyecektir. Onun için hiç kimse Kürt halkının oylarını cebinde kesin olarak görmesin” şeklinde konuştu.

“KOLAY LOKMA DEĞİLİZ” MESAJI

Kimseye mecbur ve mahkum olmadıklarının altın çizen Buldan, “Ama bu ülkede demokrasinin gelişmesini istiyorsanız işte o zaman HDP'yi esas almak zorundasınız. Hiç kimse HDP'yi kolay lokma olarak görmesin” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz