Parlamenter sistemi güçlendirmek için altılı görüşme!

Parlamenter sistemi güçlendirmek için altılı görüşme!
NotHaber

Altı muhalefet partisi, parlamenter sistemin temel ilkelerini ele almak için Meclis’te bir araya geldi.

Parlamenter sistemin temel ilkelerini ele almak üzere CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi yetkilileri Meclis’te bir araya geldi. Altı parti temsilcinin toplantısı devam ederken CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem gazetecilere açıklamalarda bulundu.

MUHARREM ERKEK: TOPLANTI SONUCU BİR METİN OLUŞTU!

Çalışmalarının son derece verimli geçtiğini vurgulayan Muharrem Erkek, parti temsilcilerinin temel ilkelerde uzlaştığını söyledi. Toplantının gündem maddesinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin temel ilkeleri olduğunu belirterek, bu tür toplantıların sık sık yapılacağını ifade etti. Acelelerinin olmadığı bilgisini veren Erkek “Sonuçta ortak bir metin oluştu. Genel başkanlara sunacağız” dedi.

BAHADIR ERDEM: ORTAK İLKELERDE HEMFİKİRİZ

İyi parti temsilcisi Bahadır Erdem ise çalışmanın verimli geçtiğini, her salı Meclis'te bir araya geleceklerini söyledi. Büyük bir heves ve gayretle bu çalışmaları sürdüreceklerini vurgulayan Erdem, “Ana başlıklarımızın ne olduğuna baktık. Ne kadar zaman dilimi içinde bitirebileceğimize ilişkin görüşmemiz oldu. Ortak ilkelerde aynı şeyleri düşünüyoruz. Bu ortak ilkelerin içindeki en önemli şeyleri bütün olarak hazırlayıp genel başkanlarımızın önüne sunacağız. Zannediyorum hepimiz, 6 parti de yaptığımız işten son derece memnunuz” şeklinde konuştu.

MUTABAKAT METNİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Gazetecilerin “Nihai metin yazımı ne zaman sonuçlanır?” sorusunu Erdem, “Şu anda bunun için bir şey söylemek erken ama herhalde önümüzdeki yılbaşını bulur diye tahmin ediyoruz” dedi. Toplantıya katılım konusunda diğer partileri de davet edip etmeyeceklerine ilişkin soru üzerine Erdem, ülkenin güçlü parlamenter sisteme ihtiyacı olduğuna inanan diğer partilerin de kendilerine katılabileceğini söyledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz