Oğuzhan Asiltürk son yolculuğuna uğurlandı!

Oğuzhan Asiltürk son yolculuğuna uğurlandı!
NotHaber

Necmettin Erbakan’ın yol arkadaşı, Milli Görüş hareketinin öncü isimlerinden Oğuzhan Asiltürk son yolculuğuna uğurlandı.

 

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katıldı.

ERDOĞAN, ABİSİ ASİLTÜRK'Ü DUA İLE UĞURLADI

Hacı Bayram Veli Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde konuşan Erdoğan, “Uzun yıllar beraber olduk. Siyaset hayatı içerisinde bu ülkeye bu millete çok büyük emekleri geçti, çok büyük gayretleri oldu. Bizleri haşru cem eylesin, bu yolculukta bizleri yalnız koymasın. Dualarımızı ihmal etmediğimize inanıyorum. Haklarımızı helal ettik. İnşallah cennetiyle bizleri müşerref kılsın” diye konuştu.

Koronavirüs sonrası gelişen zatürreye bağlı nefes darlığı şikayetiyle Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavi gören Oğuzhan Asiltürk, dün sabah hayatını kaybetmişti.

Asiltürk, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Cebeci Asri Mezarlığı’nda defnedildi.

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR?

Siyasi hayatı boyunca Necmettin Erbakan'a yol arkadaşlığı yapan Oğuzhan Asiltürk, Milli Görüş'ün öncü isimleri arasında yer aldı. Beş dönem milletvekilliği, CHP-MSP koalisyonu ile Milliyetçi Cephe hükümetlerinde İçişleri ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevlerini yürüten Asiltürk, 1935 yılında Malatya'nın Hekimhan ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğretimini Malatya’da tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Bir süre serbest mühendis olarak çalıştı.

Milli Selamet Partisi’nden (MSP) siyasete atılan Asiltürk, 15. ve 16. dönem Ankara, 19, 20. ve 21. dönemde de Malatya Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) girdi. 12 Eylül 1980 askeri darbesinde bir yıl gözaltında alındı. Daha sonra yargılanarak beraat etti. Asiltürk'ün aldığı 10 yıllık siyaset yasağı 1987'de yapılan halk oylamasıyla kaldırıldı. Necmettin Erbakan’ı hayatı boyunca yalnız bırakmayan Asiltürk, ilk kongrede Refah Partisi'nin genel sekreterliğine seçildi.

İlk seçimlerde Malatya'dan milletvekili seçildi. Refah Partisi'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması üzerine Fazilet Partisi'ne geçti. Necmettin Erbakan'ın vefatı sonrasında, kurucuları arasında yer aldığı Saadet Partisi'nin Yüksek İstişare Kurulu başkanlığına getirildi.

13 Eylül 2021 tarihinde İstanbul'da zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı nedeniyle rahatsızlandı. Eşiyle birlikte Ankara'ya getirildi ve tedavi altına alındı. Tedavi süreci devam ederken 86 yaşında hayatını kaybetti. Evli ve 4 çocuk babası olan Oğuzhan Asiltürk'ün “Sosyal Yapının Güçlendirilmesi" adlı bir de kitabı bulunuyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz