Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti!

Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti!
NotHaber

Milli Görüş hareketinin öncü isimlerinden Oğuzhan Asiltürk 86 yaşında hayata veda etti.

Türk siyasetinin bir dönemine damga vuran, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti. Oğuzhan Asiltürk ve eşi, zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı şikayetiyle 13 Eylül günü İstanbul’dan Ankara Şehir Hastanesine getirildi. Kovid şüphesi olan Asiltürk çiftinin bilinçlerinin açık olduğu, oksijen desteğiyle tedavilerinin sürdüğü açıklanmıştı. Ancak Asiltürk’ün bu sabah vefat ettiği haberi geldi.

ACI HABERİ TEMEL KARAMOLLAOĞLU DUYURDU

Acı haberi Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu sosyal medya hesabından duyurdu. Oğuzhan Asiltürk ve eşi 13 Eylül günü kovid teşhisiyle Ankara Şehir Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Karamollaoğlu, mesajında “Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, yol arkadaşımız ve dava adamı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir.  Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun. Mekanı cennet, makamı âli olsun” ifadelerini kullandı.

SAADET PARTİSİ SÖZCÜSÜ AYDIN: ÖRNEK ALINACAK DEĞERLİ BİR BÜYÜĞÜMÜZDÜ

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın ise Oğuzhan Asiltürk'ün vefat haberinin ardından bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada “Değerli büyüğümüz hakkın rahmetine kavuştu. Hizmetleri ile duruşu ile anılacak. Şüphesiz 50 yılı aşkın süredir hareketimizin öncülerinden oldu. Kritik zamanlarda duruşu ile yol gösterici özelliği ile örnek alındı. Ülkemizin ve hareketimizin kritik süreçlerindeki duruşu camiamızın yüksek takdirini kazandı. Duruşu, sadakati, kararlılığıyla anılacak ve örnek alınacak değerli bir büyüğümüzdü” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN İLE DE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Asiltürk, Ocak ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüş, bu görüşme Saadet Partisi’nin Cumhur İttifakı’na geçeceği yönünde yorumların yapılmasına yol açmıştı.

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR?

Oğuzhan Asiltürk, 25 Mayıs 1935'te tarihinde Malatya’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nde üniversite eğitimi aldı. 14 ve 15. dönem Ankara; 19, 20 ve 21. Dönem Malatya milletvekiliği ile İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları görevlerini üstlendi. Evli ve dört çocuk babası olan Asiltürk, Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın ölümünün ardından Saadet Partisi'nin Yüksek İstişare Kurulu başkanlığına seçildi.

Kaleme aldığı "Sosyal Yapının Güçlendirilmesi" adlı bir kitabı bulunan Asiltürk, Saadet Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz