Oğul Bush’tan AKINCI’ya

Oğul Bush’tan AKINCI’ya
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı George Bush ile arasında geçen diyaloğu anlatarak Türkiye’nin nasıl İHA sahibi olduğuna değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen MÜSİAD 26. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Burada iş adamlarına yaptığı konuşmada, 2002 yılında başbakan olmadan kısa bir süre önce ABD Başkanı George W. Bush ile yaptığı bir diyaloğu anlattı. Erdoğan, “Oğul Bush’a ‘Bize niye İHA vermiyorsunuz?’ diye sordum. Hemen Dışişleri Bakanı Condeliza Rice’ı çağırdı ve ‘Türkiye’ye niçin İHA vermediniz?’ diye Rice’a sordu. Rice’da ‘Hemen talimat verelim ve Türkiye’ye İHA gönderilm’ dedi. Fakat İHA’yı bize sadece iki günlüğüne verip geri aldılar. Ama ne oldu? Bizi ev sahibi yaptılar” diye anlattı.

“SİHA’LAR SAYESİNDE DİYARBAKIRLI VATANDAŞIMIZ SOKAKTA RAHAT DOLAŞABİLİYOR”

Erdoğan, ABD’nin bu tavrından sonra gelişen süreci aktararak “Ardından SİHA üretir hale geldik. Şimdi işi daha da ileri götürerek AKINCI denilen SİHA’nın en üst segmentini, dünyada ilk üç içerisinde yer alanını üretir hale geldik. Arık SİHA ve TİHA’ların mühimmatını da Türkiye kendi üretir hale geldi. Milletimize 10 yıl önce sözünü verdiğimiz 2023 hedeflerimize maruz kaldığımız tüm sabotajlara rağmen adım adım yaklaşıyoruz. Bugün terörle mücadelede çok önemli mesafe kat ettiysek işte İHA ve SİHA’larla oldu. Eğer bu imkanlarımız olmasaydı biz terörle mücadelede bu başarıyı yakalayabilir miydik? Diyarbakır’da benim vatandaşlarım gecenin geç saatlerine kadar Diyarbakır’ın caddelerinde, sokaklarında rahatlıkla dolaşıyorsa işte bundan dolayı” dedi.

ERDOĞAN: EKONOMİDE SIÇRAMA BEKLİYORUZ

Ekonomik toparlanma dönemine de değinen Erdoğan, “Ekonomide darbe girişiminden kur saldırılarına, salgından afetlere kadar yaşadığımız tüm badirelere rağmen hızlı bir toparlanma ve eskisinin de üzerine çıkan bir sıçramayı hep birlikte takip ediyoruz. Büyüme rakamları ortada, istihdam rakamları ortada, ihracat rakamları ortada, yatırımlardaki hareketlilik ortada, üretim artışı ortada. ‘2023 önemli' diyoruz. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, dayanışmamıza halel getirmeden bu süreci aşarsak inanın bana önümüzde bambaşka bir dönem açılacaktır” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz