O binayı yurt yapacak!

O binayı yurt yapacak!
NotHaber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da Merkez Bankası tarafından inşa edilen finans merkezine dikti.

Partisinin meclis grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gözünü Merkez Bankası’nın İstanbul Ümraniye’de inşa ettirdiği finans merkezine dikti. Söze ant içerek başlayan Kılıçdaroğlu, “72 katlı bina yapmışlar. Sözde finans merkezi yapacaklar. Tefeciler Londra'da olmasın da o yüksek binada olsun. Neden bir de Londra'ya gidip hizmet edelim? Allah inandırsın, o binayı öğrenci yurdu yapacağım. Merkez Bankası burada kalacak” dedi.

ERDOĞAN’A: SEN ASGARİ ÜCRETLE GEÇİN BAKALIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi ve kızıyla hafta sonu Tarım kredi Kooperatifi’nden yaptığı alışverişi de eleştiren Kılıçdaroğlu, “Milletin gözünü boyamak için Erdoğan Tarım Kredi Kooperatiflerinin marketine gidiyor, 'Fiyatlar gayet uygun' diyor. Sana göre fiyatlar çok uygun. Sen elektrik, su, doğal gaz, dolmuş, taksi, uçak parası ödemezsin. Sen bedava yaşıyorsun zaten. Sen acaba 2 bin 825 lira aylık alan bir asgari ücretlinin nasıl geçindiğini biliyor musun? Bu asgari ücretli elektrik, su, doğal gaz, yol masrafı, okul masrafı, kira öder. Sen oturup bir ay 2 bin 825 lirayla geçin bakalım, nasıl oluyor? Erdoğan sözde markete gidiyor, kamuoyuna açıklamalar yapıyor, cebinden parayı çıkarıp 1000 küsur lira ödüyor, 'Fiyatlar gayet uygunmuş' diyor. Sen fiyatların ne olduğunu bilmiyor musun? Türkiye'yi nereden nereye getirdiğini bilmiyor musun?” diye sordu.

“ZAM YAĞMURU GELECEK”

Türkiye’nin kara kış ekonomisi yaşayacağı uyarısında bulunan Kılıçdaroğlu, “Henüz siz baharınızı yaşıyorsunuz. Daha zamlar gelmedi. Karakışta göreceksiniz Erdoğan ekonomisini. Milleti nasıl perişan ettiğini. Yağmur gibi zamlar gelecek yağmur gibi. Bu zamlarla kim mücadele edecek? Bu zamlara karşı kim duracak? Onurumuzla duracağız ve mücadelesini vereceğiz” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz