CHP’den ‘Cumhuriyet Yurtları’ çıkışı

CHP’den ‘Cumhuriyet Yurtları’ çıkışı
NotHaber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yurt sorununu çözeceğim derken, partisinin Meclis Grup Başkanvekili Özgür Özel ‘Cumhuriyet Yurtları’ çıkışı yaptı.

 

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önce ‘Yurt Sorunu var’ dedi, sonrasında ‘Bir yıl içinde yurt sorununu çözeceğim’ diye ekledi. Bu seçim vaadini gittiği her ilde, ilçede tekrar tekrar dile getirdi. Kılıçdaroğlu, son olarak Bilecik ziyaretinde de yurt sorunu tezini gündeme getirdi. Hükümeti anne ve babalara şikayet etti. Ardından ‘yurt sorunun bir yıl içinde çözeceğim’ diye seçim vaadini tekrarladı.

HÜKÜMETE Z KUŞAĞI GÖNDERMESİ

Kılıçdaroğlu, gençleri önemsediklerini belirterek iki gençle aralarında geçen diyaloğu anlattı: Az önce iki genç yanıma geldi, biraz şikayetlerini dile getirdiler. 'Biz Z kuşağındayız, bu yönetime tahammül edemiyoruz, bunun değişmesi lazım' diyorlar. O gençlere sözüm sözdür. O gençlerin hayalleri benim hedefim olacak. O gençlerin hayallerini gerçekleştirmek benim boynumun borcu olacak. Hiçbir genci aç ve açıkta bırakmayacağız” dedi.

SEÇİMLERDE 6 MİLYON 300 BİN GENÇ OY KULLANACAK

Seçimlerde 6 milyon 300 bin gencin ilk kez oy kullanacağına hatırlatan Kılıçdaroğlu, “6 milyon 300 bin genç, Türkiye'nin kaderini değiştirecek, Türkiye'ye demokrasiyi getirecek, otoriter rejimi devre dışı bırakıp demokrasiden yana olanları iktidara getirecek. 6 milyon 300 bin genç, başımızın üstündedir, onlara saygı duyacağız. Onlar, bu ülkenin güvencesi ve garantisidir” şeklinde konuştu.

ÖZGÜR ÖZEL CUMHURİYET YURTLARI PROJESİNİ AÇIKLADI

CHP liderinin bu seçim vaadini nasıl gerçekleştireceğine dair detaylar merak edilirken cevap Bursa’dan geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Nilüfer ilçesinde üniversite öğrencileriyle buluşmasında genel başkanının seçim vaadini tekrarladı: “İktidara geldiğimizden 1 yıl içinde bütün Türkiye’de 81 ilde 'Cumhuriyet Yurtları' yapılacak. Bu CHP’nin projesidir” dedi. Bu kez farklı olarak Cumhuriyet Yurtları kavramını kullandı ve bunun bir proje olduğunun altını çizdi. Özel daha sonra üstüne basa basa “Bu bizim, sizin şahsınızda, televizyonların kaydı altında iktidarımızın 365’inci günü için gençlerimize verdiğimiz sözdür” diyerek seçim vaadini perçinledi.

İYİ PARTİ NE DİYECEK?

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının tek başına iktidara gelecek gibi İttifak ortağına sormadan, adeta bir cumhurbaşkanı adayı gibi seçim vaatleri vermesi, İYİ Parti kanadında rahatsızlık yarattığı yönünden yorumlanıyor. Bu sürecin nasıl evrileceği ve CHP’nin bu tavrına İYİ Parti’nin nasıl yanıt vereceği merakla bekleniyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz