Muhalif liderlerin parlamenter sistem turları devam ediyor!

Muhalif liderlerin parlamenter sistem turları devam ediyor!
NotHaber

Ortak hedefleri parlamenter sistemi hayata geçirmek için çalışmalarını hızlandıran muhalif liderler ziyaretlerini sürüyor.

Muhalif liderler, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem turlarına devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyaret etti. Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Akşener ve Davutoğlu parlamenter sisteme geçiş konusunda ortak görüşe sahip oldukların bir kez daha yineledi.

MERAL AKŞENER: FAYDALI BİR GÖRÜŞME OLDU

Akşener, Davutoğlu ile partisinin “İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme” dair yaptığı çalışmayı paylaştığını belirterek “Ekonomiyi, işsiz gençleri, demokrasinin geldiği noktayı, hukukun ve adaletin nasıl yerlerde süründüğünü konuştuk. Bunlarla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Bizim açımızdan faydalı bir görüşme oldu” dedi.

AHMET DAVUTOĞLU: İTTİFAK DEĞİL İŞ BİRLİĞİ GÖRÜŞMESİ

Davutoğlu ise görüşmede parlamenter sisteme ilişkin çalışmaları ele aldıklarını söyleyerek “Bunlar iş birliği çalışmalarıdır. İttifak meselesi bunun ötesinde bir alandır. Her konuda her partiyle Türkiye'nin geleceği, iyiliği için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ALİ BABACAN: ALTI MUHALİF PARTİ SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

DEVA partisi genel merkezinde yapılan Karamollaoğlu-Babacan görüşmesinde de iki lider parlamenter sisteme geçiş konusundaki görüşlerinin ortak olduğuna değindi.

Babacan, altı partinin parlamenter sisteme geçiş için ortak bir çalışma yürüttüğünü hatırlatarak “Saadet Partisi ile bu masada yan yanayız. Burada tüm hazırlıklar masaya konulmuş durumda. Bütün çalışmaların ortak tek bir çalışma haline getirilmesini önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: MECLİSİ AKTİF HALE GETİRMEK İÇİN SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ ÖNEMLİ

Temel Karamollaoğlu ise parlamenter sisteme geri dönülmesinin en azından Meclis'in aktif hale getirilmesi için çok önemli olduğunu belirterek “Hem kanun yapma hem de hükümeti denetleme imkanına kavuşması yönünden çok büyük önem arz ediyor. Şu an maalesef denetlenemeyen bir icra ile karşı karşıyayız. Bizim bugünkü başkanlık sistemine başından beri itiraz ettiğimiz nokta buydu. Denetlenemeyen bir yönetim ülkenin başına yeri gelir çok ciddi sıkıntılar açabilir. İşte bundan kurtulabilmek için parlamenter sistem önemlidir” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz