Muhalefetin iddialarını Meclis’te tek tek yanıtladı!

Muhalefetin iddialarını Meclis’te tek tek yanıtladı!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin pek çok konudaki eleştirilerine TBMM’nin yeni yasama yılında tek tek yanıt verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışında milletvekillerine seslendi.

Konuşmasında Cumhur İttifakı olarak taslak çalışmalarını yaptıkları yeni anayasa çalışmalarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bir süre önce gündeme getirdiğimiz ülkemize yeni anayasa kazandırma teklifinin de Meclisimiz tarafından başarıyla hayata geçirileceğini ümit ediyorum. Meclisimizin, mümkün olursa tamamının uzlaşmasıyla hazırlanacak bir yeni anayasa, milletimize vereceğimiz en güzel 2023 hediyesi olacaktır. Biz hazırlıklarımızı yapıyoruz, neticede karar ve takdir yüce Meclis'indir” diye konuştu.

ERDOĞAN: KÜRT SORUNUNU BİZ ÇÖZDÜK

Türkiye’nin güvenlik stratejisini değiştirmenin terör örgütleriyle mücadelede getirdiği avantajları sıralayan Erdoğan, “Sınırlarımızın dibinde bir veya bir kaç terör koridoru oluşturulmasının önüne geçtik. Adına Kürt sorunu denen meseleyi hak ve özgürlüklerden kalkınmaya kadar tüm boyutlarıyla biz çözdük. Diyarbakır'daki vatandaşlarımıza söz verdiğimiz şekilde ret, inkar politikalarını nasıl ortadan kaldırdıysak bu meseleyi hala istismar konusu yapmak isteyenlerin maskelerini de aynı şekilde düşüreceğiz. Diyarbakır Anneleri'nin şanlı direnişleri ile terör örgütünü tir tir titrettikleri bir dönemi başlattık” şeklinde konuştu.

MERKEZ BANKASI REZERVİ 122 MİLYAR DOLAR

Başta CHP olmak üzere geçmişte muhalefet partilerinin başlattığı ‘128 Milyar dolar nerede?’ kampanyasına atıfta bulunan Erdoğan, “Birilerinin sürekli nerede diye sordukları Merkez Bankası rezervimiz de 122 milyar dolar seviyesine ulaştı. Artılar-eksiler analizi yaptığımızda, artılarımızın kıyas edilemeyecek kadar fazla olduğunun kabul edilmesini de hak teslimi babından bekliyoruz” diye konuştu.

“SALGIN SADECE TÜRKİYE’DE ÇIKMADI”

İşsizliğin küresel sorun olarak varlığını devam ettirdiğine değinen Erdoğan, “Pek çok ülkede borçluluk oranları tarihi seviyelere ulaştı. IMF ve Dünya Bankası gibi kurumlar ciddi bir yönetim krizi içindeler.  Böylesine kritik bir dönemde iktidar ve muhalefet ile bazı hakikatleri açık yüreklilikle ortaya koymak zorundayız. Bu salgının Türkiye'de çıkmadığı, ülkemizin dünyanın maruz kaldığı krizin etkilerine maruz kaldığını kabul etmemiz gerekiyor” diyerek ekonomik değerlendirmede bulundu.

ERDOĞAN’DAN “PARÇALANARAK BÜYÜYEMEYİZ” VURGUSU

“Artık siyasi olmaktan çıkıp milli hedefler haline dönen vizyonu TBMM'den başlayarak ülkemizin tüm fertleriyle sahiplenmeliyiz.” Diyerek birleşme çağrısı yapan Erdoğan, “Hiçbirimiz için başka Türkiye, başka vatan, başka gelecek yok. Bölünerek büyüyemeyiz. Parçalanarak güçlenemeyiz. Saplantılara sarılarak demokrasimizi ilerletemeyiz” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz