CHP lideri, Erdoğan’ın ‘yeni anayasa’ çağrısına ne cevap verdi?

CHP lideri, Erdoğan’ın ‘yeni anayasa’ çağrısına ne cevap verdi?
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’in yeni yasama yılı açılış konuşmasında, muhalefet partilerine “Yeni anayasa çalışmamıza destek verin’ çağrısı yaptı. Bu çağrıya CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) yeni yasama yılının açılışında, muhalefet partilerine Yeni Anayasa ile ilgili bir çağrıda bulundu. Erdoğan, çağrısında Cumhur İttifakı olarak hazırladıkları yeni anayasa çalışmasının yakında meclise geleceğini, bu çalışmaya destek vermelerini şu sözlerle istedi “Meclisimizin, mümkün olursa tamamının uzlaşmasıyla hazırlanacak bir yeni anayasa, milletimize vereceğimiz en güzel 2023 hediyesi olacaktır. Biz hazırlıklarımızı yapıyoruz, neticede karar ve takdir yüce Meclis'indir.”

KEMAL KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANININ ÇAĞRISINI ÜZERİNE ALMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanının bu çağrısına ayaküstü cevap verdi. Bir gazetecinin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanının yaptığı bu çağrı, büyük bir olasılıkla MHP liderine yaptığı çağrıdır” diyerek Erdoğan’ın çağrısını dikkate almadı, adres olarak Devlet Bahçeli’yi gösterdi. Gazetecinin, ‘Sizin de bir anayasa çalışmanız olacak mı?’ sorusuna ise Kılıçdaroğlu, “Elbette olacak, var. Güçlendirilmiş parlamenter sistem için ittifakın bütün bileşenleri çalışıyor” dedi.

ERDOĞAN’IN KÜRT SORUNU AÇIKLMASINA KILIÇDAROĞLU YANITSIZ BIRAKTI

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz haftalarda ‘Kürt Sorununu çözeceğim’ diye demeçlerde bulunmuştu. Bunun içinde adresin TBMM olduğunu söylemişti. Bir gazeteci, bugün Erdoğan’ın meclisteki konuşmasında geçen ‘Kürt sorununu biz çözdük’ ifadesini Kılıçdaroğlu’na hatırlattı ancak CHP lideri bu soruya cevap vermedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz