Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı kim?

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı kim?
NotHaber

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı kim? diye sonran AK Partili Numan Kurtulmuş’a yanı verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’ı parti genel merkezinde ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın toplantısı düzenleyen iki liderden Akşener, güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili değerlendirmede bulunduklarını belirterek, “Hepimizin kendi renklerini içine kattığımız sonuçta bir ilkeler bütünü ortaya çıktı, şekilleniyor. Bir seçime doğru gidiliyor ve bu seçimde parlamenter sisteme geçiş ya da bu ucube sistemde kalış üzerinden bir mücadele, rekabet ortamı oluşacak” dedi.

ALTI PARTİ AYNI MASADA

Babacan ise Türkiye'nin sorunları ve bu sorunların çözümü için yapılması gerekenler hususuna görüş alışverişinde bulunduklarını ifade ederek “Sistemle ilgili 6 partinin, çalışmalarını paylaştıkları, bir arada oturup değerlendirdiği bir masa oluştu. Bugün bir araya gelecekler. Bu çalışmaları mümkün olduğunca tek bir çalışma haline getirmenin müzakeresini yapacaklar. Arkadaşlarımız şimdilik 2 haftada bir toplanarak ve her toplantıda biraz daha ileriye giderek 'Acaba en azından ilkeler bazında tek bir bakış açısı haline getirebilir miyiz?' arayışında olacaklar. Umarız bu çalışmalar olumlu sonuç verir” şeklinde konuştu.

“CUMHUR İTTİFAKI SEÇİMİ KAYBEDECEK”

Bir gazetecinin Akşener’e, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayının kim olduğuna yönelik sorusunun hatırlatılması üzerine “Cumhur İttifakı'nın bileşenleri eğer 24 saat Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını merak edip, çeşitli sıfatlar ekliyorsa, bu işte bir durum var demektir. Bunun anlamı da psikolojik olarak Cumhur İttifakı, cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettiğini biliyor” diye konuştu.

Cumhur ittifakı’na bir de tavsiye veren Akşener, “Hemen seçim kararı ilan etsinler 13. cumhurbaşkanı olarak seçilecek kişinin kim olduğunu öğrenirler. Orada bir sorunumuz yok. Kendilerine bu fikir jimnastiğinde başarılar diliyorum” dedi.

AKŞENER, BAŞBAKAN OLMA İSTEĞİNİN NEDENİNİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı adayı yerine başbakan adayı olmak istediğini ilan etmesinin sebebinin sorulması üzerine Akşener, “Bunun anlamı, arkadaşlarınızla seçimde partinizin birinci parti haline geldiği sonucunu alırsınız, o zaman da başbakanlık görevi sizin olur. 'Bu ülkenin önünü tıkayacak bir tutumum olmayacak, cumhurbaşkanlığı için çalışmayacağım' demiştim. Ben durduğum yerde duruyorum. Beni ilgilendiren bir karar. Kişisel kararımı da milletimize duyurdum” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz