MHP liderinden Kılıçdaroğlu’na ‘HDP’yi meşru görme’ tepkisi

MHP liderinden Kılıçdaroğlu’na ‘HDP’yi meşru görme’ tepkisi
NotHaber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Kürt sorunu’ açıklamalarını eleştiren MHP Lideri Devlet Bahçeli “HDP, meşru bir organ değil, terör örgütü PKK’nın mazbata almış maskeli halidir” dedi.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir belgeselde ‘Kürt Sorunu’ ile ilgili söylediği sözleri eleştiren bir açıklama yaptı.

HDP’NİN CEVABINI YORUMLADI

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan MHP Lideri, Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorununu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz” sözleri hatırlatarak “Temelsiz Sezai’nin de bu çürük sözlere cevaben “demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır” mesajı kimin kimlerle beraber olduğunun itirafı ve ispatı niteliğindedir” dedi.

HDP-PKK İLİŞKİSİNE VURGU YAPTI

Kılıçdaroğlu’nun olmayan bir sorunu varmış gibi sunduğunu ifade eden Bahçeli, “CHP, HDP’yle sürdürdüğü yasak ilişkiyi ve ahlaksız ortaklığı resmileştirme, kaldı ki meşrulaştırma arayışına girmiştir. CHP ile HDP arasındaki danışıklı dövüş irtibatlar, kamuoyunu sinsi bir plan dahilinde ikna çabaları ve bu sürece İP’in kurnazca ve gözcü sıfatıyla dahil olma hevesi uyanık şuur sahibi hiçbir insanımızın dikkatinden kaçmamıştır. Karşımızdaki bu rezalet ve melanet su katılmamış bir ihanet ve millet iradesine meydan okuma alçaklığıdır. HDP’yi meşru organ görmek demek, PKK’yı muhatap almak demektir” ifadelerine yer verdi.

ÜNAL ÇEVİKÖZ DE BAHÇELİ’NİN ELEŞTİRİLERİNDEN PAYINI ALDI

CHP Genel Başkanı Başdanışmanı Ünal Çeviköz’ün Mavi Vatan ile ilgili skandal açıklamalarına da değinen Bahçeli, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun dış politika başdanışmanının mavi vatanla ilgili soysuz düşünceleri, partisinin de bu düşüncelere hüsranla iştirak etmesi CHP zihniyetine hakim olan alçalmanın kahredici boyutlara ulaştığını tescil etmiştir. Deniz yetki alanlarının tespiti yapılarak muhafaza edilmesi, bu kapsamda doğal kaynaklardan tüm canlı ve cansız ekonomik varlıklara kadar sahip çıkılması Mavi Vatan’ın esasıdır. CHP, vatanın her rengine, her değerine, bizatihi vatanının kendisine karşıdır” diyerek açıklamasını tamamladı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz