Metro ve tramvay çalışanlarından grev sinyali!

Metro ve tramvay çalışanlarından grev sinyali!
NotHaber

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alamayan metro ve tramvay çalışanları grev kararı aldı.

İzmir'de metro ve tramvay hattında görevli 627 çalışan grev kararı aldı. Çalışanlar toplu iş sözleşmesi ve arabulucu görüşmelerinden sonuç alınamaması nedeniyle Halkapınar İstasyonu yanındaki İzmir Metro A.Ş'nin kapısına grev kararı astı.

GÖRÜŞMELERDEN SONUÇ ÇIKMADI

İşçiler adına açıklama yapan Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral, İzmir Metro A.Ş adına yetkilendirilen Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası ile yürüttükleri toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 6 Temmuz'da uyuşmazlıkla sonuçlandığını söyledi.

GREV NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Giral, resmi arabulucu ile yapılan toplantılarda da bir sonuç alınamadığını hatırlatarak 6356 sayılı kanun hükümleri gereğince şirketin kapısına grev kararı asmak zorunda kaldıklarını söyledi. Giral, grevin başlayacağı gün ve saatin daha sonra duyurulacağını dile getirdi.

İŞÇİLER TUNÇ SOYER’E SESLENDİ: EMEK SÖMÜRÜSÜNÜ DURDUR!

“Emeğimizin karşılığını, evimizi geçindirebileceğimiz ve insanca yaşayabileceğimiz ücretleri istiyoruz” diye konuşmasını sürdüren Giral, “Amacımız ne kendimizi ne de İzmir halkını mağdur etmek. Tunç Soyer başkanımızdan tek isteğimiz 21 yıldır düşük ücret politikasıyla emek sömürüsü yapan METRO A.Ş. yönetimine artık dur demesidir. METRO A.Ş. yönetimi olumlu bir sonuçla dönüş yaparsa grev halayı çekmek yerine iyi bir toplu sözleşme için kutlama halayı da çekeriz. Sendika olarak üyelerimizin taleplerinin arkasındayız, kabul edilene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

İş yerine grev kararı asan çalışanlar, mesai saatlerinde “Eşit haklar istiyoruz”, “Üvey evlat olmak istemiyoruz”, “Ücrette adalet istiyoruz” yazılı yelekler giyecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz