Metro kapandı, kuyruk meydanı aştı!

Metro kapandı, kuyruk meydanı aştı!
NotHaber

Ataköy-Atatürk Havalimanı güzergahında metro bakıma alındığı için işine gitmek isteyen vatandaşlar Şirinevler meydanını aşan metrelerce otobüs kuyruğunda beklemek zorunda kalıyor.

 

İstanbul Şirinevler meydanında vatandaşlar otobüse binebilmek için metrelerce uzunluğundaki kuyrukta bekliyor.

Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattında geçen yıl Eylül ayında metro entegre çalışmaları başlatıldı. Bu nedenle Ataköy-Atatürk Havalimanı arasındaki metro seferleri durduruldu. Sefer yapılamayan duraklara vatandaşlar otobüslerle ücretsiz şekilde taşınıyor. Ataköy-Şirinevler durağında yolculuğu sona eren vatandaşlar Şirinevler otobüs durağından kalkan otobüslerle Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi-İstanbul Fuar Merkezi ve Atatürk Havalimanı’na taşınıyor. Yolcuların sayısının fazla olması Şirinevler Meydanı ve ara sokaklarına kadar uzanan metrelerce kuyruğa neden oluyor.

OTOBÜS SEFERLERİ YETERSİZ

Kuyrukta bekleyen yolculardan Bahadır Bilal Demirci, Dünya Ticaret Merkezi'ndeki kursuna gitmeye çalıştığını belirterek, “Sefer sayısı yeterli değil. Eskiden metromuz vardı, o çok fazla insan alabiliyordu. Otobüslerin kapasitesi yok ki, çok sefer olsa ne olur? Kapasite olmadıktan sonra. Zaten tıkış tıkış gidiyoruz, burası bir işkence, içerisi daha beter bir işkence oluyor” dedi.

İŞİNİ GEÇ KALANLAR VAR

Sabah erken saatlerde yola çıkıp Atatürk Havalimanı'ndaki çalıştığı şirkete yetişmeye çalışan bir kadın ise, “Metro kapandıktan sonra böyle oldu. Sağmalcılar'dan gelip, Atatürk Havalimanı'na gidiyorum. Dünya Ticaret Merkezi çalışanları, gümrük çalışanları, havalimanı çalışanları hep buradan gidiyor. Şu anda benim işe yetişmem gerekiyor ama bekliyorum. Trafik olmasa 7 dakika gidiyorum buradan. Ama trafik olduğu için bekliyoruz maalesef, işe de geç kalıyoruz" diye konuştu.

METRO KAPANALI 8 AY OLDU

Türkan İkikat, Beylikdüzü'ndeki evinden Atatürk Havalimanı'ndaki işine gitmeye çalışanlardan: “Bu saatlerde genelde böyle oluyor. Metro kapandığında beri 8 ay olmuştur burası böyle. Kuyrukta bekleme 20 dakika oluyor, bazıları otobüsün içi yoğun olunca binmiyor” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz