Meral Akşener, Sedat Peker’in iddialarının soruşturulmasını istedi!

Meral Akşener, Sedat Peker’in iddialarının soruşturulmasını istedi!
NotHaber

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, organize suç örgütü lideri Sedap Peker’in iddialarını vahim olarak nitelendirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in başta bakanlar olmak üzere çeşitli kişiler hakkındaki iddialarını yorumladı.

MERAL AKŞENER: TÜRKİYE’DE DEVLET KRİZİ VAR

İddiaların çok vahim olduğunu savunan Akşener, “Ortaya konulan deliller çok ilginç deliller. Beğenmedikleri eski Türkiye'de olsa çoktan bakanların bir kısmı şu an itibarıyla soruşturma altında istifa etmiş olurlardı. Diğer taraftan da savcılar çoktan harekete geçmiş olur. Savcıların da ayrıca hukuki olarak soruşturma başlattıkları bir süreç ortaya çıkardı. Dolayısıyla biz şaka gibi bir dönemde yaşıyoruz. Türkiye'de müthiş bir devlet ve ciddiyet krizi var” dedi.

Hükümetin Peker’in iddialarına karşı ilgisiz olmasını da eleştiren Akşener, “Bir iktidar düşünün ki iddialar var. Bu iddialar nedir? Deliller doğru mudur? Bu dönemde soruşturmak yerine Türkiye'de her önüne gelenin terörist ilan edildiği bir dil oluşturuldu. En son kebapçılar terörist oldu” diye konuştu.

“SAVCILAR HAREKETE GEÇMİŞYOR”

Sayıştay Raporlarına da değinen Akşener, “Raporlarda öyle kötü şeyler var ki hakikaten göz göre göre hırsızlığın raporda dile gelmesi, teyit edilmesi, zabıt altına alınması bu ülke için bizi yönetenler açısından müthiş bir utanç kaynağıdır. Öyle bir hale geldi ki Türkiye, yapanın ve ahlaksızlığın yanına kar kaldığı bir dönemde hiçbir savcının harekete geçmiyor” dedi.

RAPORDAKİ KARAYOLLARI DETAYINI VERDİ

Raporda bulunan bir detayı da hatırlatan Akşener, “Sayıştay devlet kurumu. Devlet kurumunun Karayolları Genel Müdürlüğüne verdiği cevap, 'yalan'. Karayolları Genel Müdürlüğü de bir devlet kurumu, devlet kurumunun ortaya koyduğu rapora cevap iki kelime, 'Bunlar yalan'. Kıpırdamayan idare yani ciddiyetsiz devlet idaresi ve kıpırdamayan savcılar” dedi.

“İKTİDAR OLDUĞUNUZDA YARGIYI BAĞIMSIZ KILACAĞIZ”

“Buradan yola çıkarak Türkiye bir hukuk devleti olsaydı, hukukun üstünlüğü geçerli olsaydı yargı bağımsız olsaydı bu konuların soruşturulması için harekete geçerdi” diye sözlerini sürdüren Akşener, “Bütün bunların olmaması, yargının da bağımsız olmadığı, adaletin ortadan kalktığı, hukukun ortadan kalktığı gösteren bir karine. İktidar olduğumuzda yargıyı bağımsız, hakimi bağımsız, hukukun üstünlüğünü temin edeceğiz” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz