Meral Akşener neden başbakan olmak istiyor?

Meral Akşener neden başbakan olmak istiyor?
NotHaber

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in ‘başbakan adayıyım’ çıkışına partisinin grup başkanı İsmail Tatlıoğlu açıklık getirdi.

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, partisinin genel başkanı Meral Akşener'in ‘Cumhurbaşkanı Adayı değilim, ben Başbakan Adayıyım” açıklamasını değerlendirdi. Başbakan olmanın ‘Cumhurbaşkanı olacağım' demekten daha ileri, daha fonksiyonel, daha pozitif bir iddia olduğu yorumunu yapan Tatlıoğlu, Meral Akşener’in tek adam kilidini kırdığını savundu.

İSMAİL TATLIOĞLU: SEÇİM SİSTEM SEÇİMİ OLACAK

Türkiye'nin, enerjisini, "Cumhurbaşkanı kim seçilecek ve tek adam kim olacak?" sorusu etrafında harcamaması gerektiğini vurgulayan Tatlıoğlu, “Temel olarak gelecek seçim, bir cumhurbaşkanlığı yarışı olmayacaktır. Önümüzdeki seçim, tek adam sistemiyle devam etmek veya Türkiye'yi refah ve huzur iklimine kavuşturacak iyileşmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem arasında bir tercih olacaktır” dedi.

“BAŞBAKAN OLACAĞIM DEMEK, 'SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEĞİZ' DEMEKTİR”

Meral Aşener’in tek adam tasfiyesini, bütün önceliklerin önüne koyduğunu dile getiren Tatlıoğlu, “Bu noktada kendi adına çok da yakın olduğu cumhurbaşkanlığı makamını, mevkiini dışarıda bırakmıştır. Çünkü 'Başbakan olacağım', 'Cumhurbaşkanı olacağım' demekten daha ileri, daha fonksiyonel, daha pozitif bir iddiadır. 'Başbakan olacağım' demek, 'Sistemi değiştireceğiz' demektir. Yani 'Tek adam sistemini tasfiye edeceğiz' demektir. 'Partimizi iktidara taşıyacağız' demektir. Bunlar cumhurbaşkanı olmaktan daha ileri bir iddiadır ve daha pozitiftir” şeklinde yorumladı.

İYİ PARTİ ORTAK ADAY İSTİYOR

Millet İttifakı olarak ortak bir cumhurbaşkanı adayı olmasını arzu ettiklerini ifade eden Tatlıoğlu, "Bu profile uygun çok sayıda değerli ve birikimli insanımız mevcuttur” diyerek adayın kim olacağı konusunda ser verdi ama sır vermedi.

“FAHİŞ FİYATLA ZABITA YÖTEMLERİYLE MÜCADELE EDİLMEZ”

Enflasyonla mücadelenin zabıta yöntemleri ile çözüleceğini iddia eden Tatlıoğlu, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların son dönemdeki açıklamaları bunu gösteriyor. Dünyanın terk ettiği bu yöntemlerin, Türkiye'nin derdine ilaç olamayacaktır. Merkez Bankasının faiz hamlesi nedeniyle dolarda meydana gelen artış, Türkiye'ye döviz yükümlükleri açısından 390 milyar liraya mal olmuştur” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz