Meclis Başkanı seçim kanunu için tarihi verdi!

Meclis Başkanı seçim kanunu için tarihi verdi!
NotHaber

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, seçim kanununda yapılan değişikliklerin 2023 seçimlerinde uygulanabilmesi için tarih verdi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, seçim kanunundaki değişikliğin en geç Haziran 2022'de yapılması gerektiğini bildirdi. Bu tarihin 2023'teki genel seçime normal tarihte gidilmesi halinde geçerli olacağının altını çizdi.

YENİ SEÇİM KANUNU EN GEÇ 2022 HAZİRAN’DA ÇIKMALI

İspanya dönüşü öncesinde Meclis’te 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama dönemini ve seçim kanunundaki olası değişiklikleri değerlendiren Şentop, “Seçim kanunu ile ilgili değişikliğin seçimden en geç 1 yıl önce yapılması lazım. Çünkü seçim kanununda yapılan değişiklikler 1 yıl içerisinde yapılacak seçimlerde uygulanamıyor. 2022 Haziranı'na kadar seçim kanunlarının tamamlanması lazım çünkü ondan 1 yıl sonra 2023 Haziran'da seçim olacak” diye konuştu.

MUSTAFA ŞENTOP: MECLİSE VERİLMİŞ BİR TEKLİF YOK

TBMM Başkanı, Seçim Kanunu Değişikliğiyle ilgili Meclise henüz verilmiş bir teklif olmadığını hatırlatarak, “Bu nedenle benim bir değerlendirme yapmam söz konusu değil ama geldiği zaman zaten şüphesiz hemen sevk ediyoruz. Önce komisyon aşaması daha sonra genel kurul aşaması olarak Meclisin kendi olağan gündemi devam eder. Muhtemelen de kasım ortasına doğru bütçeyle ilgili görüşmeler ve yoğunluk başlar” dedi.

TBMM 1 EKİM’DE AÇILACAK

Mecliste yeni yasama döneminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasıyla başlaycağını başlayacağını belirten Şentop, “Açılışı saat 14.00'da yapacağız. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanımızın yemini de söz konusu olacak çünkü iç tüzüğümüze göre yeni bakanlar Meclisin toplandığı ilk oturumda yemin ederler, onu yapacağız. Ondan sonra tabii yine bütün çalışmalar ve Meclis’in normal çalışma günü salı gününden itibaren devam edecek” şeklinde bilgi verdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz