Kritik zirve bugün başlıyor!

Kritik zirve bugün başlıyor!
NotHaber

Suriye, Libya ve Afganistan konularının ele alınacağı Erdoğan-Putin görüşmesi bugün Soçi’de yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bugün Rusya'nın Soçi şehrinde bir araya gelecek. İki liderin buluşacağı kritik zirvenin ana gündem maddesinin İdlib olacak. Görüşmede, Suriye'nin kuzeybatısındaki gelişmeler kapsamlı şekilde ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Suriye'de yeni bir istikrarsızlık olmaması yönündeki mesajı dahil, İdlib anlaşmasında belirtilen şartlara tarafların ne kadar uyup uymadığı da konuşulacak.

S-400’LERİN İKİNCİ ALIMI DA MASADA OLACAK

Türkiye’nin S-400’lerin ikinci sisteminin satın alması da görüşülecek. İki ülke arasında savunma, enerji ve turizm alanlarında yakın iş birliğinin geliştirilmesi konularının da üzerinde durulacak. Zirvede ağırlıklı olarak enerji projeleri ile turizmin de ele alınacağı ifade ediliyor.

PKK VE YPG VARLIĞI DA KONUŞULACAK

Soçi mutabakatı çerçevesinde YPG'nin Fırat'ın 30 kilometre güneyine çekilmesini öngörülüyordu. Ancak geçen iki yıl içinde meydana gelen YPG saldırıları mutabakatın uygulanmadığını gösterdi. Erdoğan, Rusya'nın kontrol ettiği bölgelerden son dönemde Türkiye'ye yönelik saldırıları gündeme getirerek Türkiye'nin bu konudaki rahatsızlığını iletecek. Ayrıca Tel Rıfat ve Münbiç'teki PKK varlığına Astana anlaşmalarına uygun şekilde son verilmesini de isteyecek. Öte yandan Libya ve Afganistan'daki gelişmeler başta olmak üzere, güncel bölgesel gelişmeler ve uluslararası meseleler de ele alınacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz