Joe Biden’ın gizli Putin ajandası mı var?

Joe Biden’ın gizli Putin ajandası mı var?

ABD Başkanı, Rusya Devlet Başkanı ile ilk kez yüz yüze görüşecek. İkilinin yükselen dev Çin karşısında bir ittifaka gidebileceği ihtimali kulislerde konuşuluyor.

ABD Başkanı Joe Biden, katıldığı G7, NATO ve Avrupa Birliği zirvelerinin ardından Avrupa ziyaretinin son durağı İsviçre'nin Cenevre kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya geliyor. ABD-Rusya ilişkilerindeki son 30 yılın en kötü döneminde gerçekleşecek buluşmanın gergin geçeceği yönünde uluslararası basında çok sayıda haber yapılsa da, bunun tam aksini iddia edenlerin sayısı hiç de az değil.

“ASLINDA HER ŞEY APAÇIK ORTADA”

İki lider de görüşmenin ABD-Rusya ilişkilerinin daha istikrarlı ve öngörülebilir bir düzeye oturmasının ilk adımı olabileceğinin sinyallerini verirken, Çin karşısında gizli bir ittifak kurulabileceği iddiaları da öne çıktı. Bu kanadın başında gelen isimlerden olan Potsdam Üniversitesi Öğretim Üyesi ve dış politika dergisi WeltTrends'in Genel Yayın Yönetmeni Prof. Dr. Raimund Krämer, “Biden'ın Avrupa gezisinin temelinde Çin'e karşı ortaklıklar oluşturma hedefi yatıyor. Bunu G7 zirvesi ile NATO ve AB liderleriyle yaptığı zirvelerin akabinde Putin ile görüşecek olması zaten gözler önüne seriyor” diyerek gözler önüne serdi.

“RUSYA İLE SORUN YAŞAMAK İSTEMİYOR”

Time dergisi köşe yazarlarından ABD'li dış politika uzmanı Ian Bremmer da, “Çin, ABD'nin Rusya stratejisini etkiliyor. Biden, Putin'den hoşlanmıyor ve Rusya'nın stratejik açıdan çok değerli olduğunu düşünmüyor. Fakat her şeye rağmen Rusya ile sorun yaşamak da istemiyor” diyere ack aynı konuya dikkat çekti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz