KPSS sonuçları ve KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı

KPSS sonuçları ve KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı
NotHaber

ÖSYM Başkanı Halis Aygün 2021 KPSS sonuçlarını açıklandığını duyurdu. Ayrıca milyonlarca üniversiteli öğrencinin beklediği KYK yurt başvuru sonuçları da açıklandı.

Memur adaylarının merakla beklediği KPSS Sonuçları Açıklandı. Haberi ÖSYM Başkanı Halis Aygün sosyal medya hesabından duyurdu. Adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS-2021/2 tercihlerinin 22-29 Aralık tarihleri arasında yapılması bekleniyor. Tercih dönemini ÖSYM duyuracak. Ayrıca bir de KPSS tercih kılavuzu yayınlayacak. Aday tercihleri de ÖSYM tarafından alınacak. KPSS Yerleştirme bilgileri ve yerleştirme sonuçları ise ÖSYM’nin web sayfasından adaylara duyurulduktan sonra ÖSYM tarafından ilgili kurumlara elektronik ortamda gönderilecek.

KYK SONUÇLARI AÇIKLANDI

Öte yandan Yüksek Öğrenin Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) yurtlarında barınma talebinde bulunan üniversite öğrencilerinin başvuru sonuçları da ilan edildi. Haberi Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından paylaştı. Devlet yurdunda barınmak isteyen üniversite öğrencileri sonuçlara e-Devlet üzerinden ulaşabilecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz