Kılıçdaroğlu’nun Suriyelileri eve gönderme planı!

Kılıçdaroğlu’nun Suriyelileri eve gönderme planı!
NotHaber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeli göçmenleri evlerine gönderme planını dört madde de açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört maddelik Suriyelileri eve gönderme planını açıkladı.

Hatay’da muhtarlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Suriyeli göçmenlere vatandaşların bazen kızdıklarını hatırlatarak “Vay efendim, Suriyeli geldi, şöyle yaptı, böyle yaptı diye. Suriyelinin bir kabahati yok arkadaşlar. Adam kaçmış, canını kurtarmış. Kadın, çoluk, çocuk, yaşlı, genç… Kime kızacağız” dedi.

“SURİYELİLERİ KİM GETİRDİ?”

Asıl kızılması gerekenin Suriyelileri Türkiye’ye getirenler olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Biz bırakmışız, bağcıyı dövüyoruz. Asıl bağa bakacaksın. Bu Suriyeliler buraya niye geldi? Sınır boylarındaki ilçelerde Suriyelilerin sayısı çok daha fazla. Biliyorum, fazla. Kim getirdi, kim bu tabloyu önümüze çıkardı? Çözemiyorlar, çözemezler. Ama çözmeye kararlıyız. Bütün Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine göndereceğiz ama barış içinde göndereceğiz. Kavga ederek değil” diye konuştu.

MADDE MADDE SURİYELİLERİ EVE GÖNDERME PLANINI ANLATTI

Suriyelileri eve gönderme planını madde madde açıklayan Kılıçdaroğlu, “Bir, Suriye yönetimiyle iki ülke karşılıklı büyükelçiliklerimizi açacağız. Kavga yok. Yeter mi? Hayır yetmez! İki, burada var olan Suriyelileri, kendi ülkelerine gittiği zaman can ve mal güvenliklerini garanti altına almalıyız. Bunun yolunu yöntemini, bütün dünya nasıl yapıyorsa biz de aynı şekilde yapacağız. Gerekirse belli bir süre barış gücü orada olacak” dedi.

“TÜRK SANAYİCİLER SURİYEDE FABRİKA KURACAK”

Planının diğer maddelerini saymaya devam eden Kılıçdaroğlu, “Üç, Suriyelilerin yolunu, köprüsünü, okulunu, kreşini ve hastanesini yapacağız. Nasıl yapacağız? Avrupa Birliği fonlarıyla. Onlar, buna kaynak ayırabiliriz, diyorlar. Yeter mi? Yetmez, yine gitmezler. Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfalı sanayicilere diyeceğiz ki, Suriye’ya barış geldi, oralara fabrika kurun. Sanayicilere her türlü desteği vereceğiz, sizden tek istediğimiz, kazandığınız dövizini Türkiye’ye getirin, ondan da vergi almayacağız. Böylece Suriyelinin işi de hazır olacak” şeklinde bilgi verdi.

“HER ŞEYİ OLACAK, TÜRKİYE’DE NEDEN DURSUN?”

Planını özetleyen Kılıçdaroğlu, “İş var mı? Var. Can güvenliği var. Okulu var. Fabrikası var. Kreşi var. Her şeyi var. Niye dursun Türkiye’de asgari ücretle çalışsın ya da asgari ücretin yarısına çalışsın veya niçin sefil bir hayat sürsün. Bunu en geç iki yıl içinde hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz