Erdoğan ‘yalan’ dedikçe Kılıçdaroğlu ‘var’ diyor!

Erdoğan ‘yalan’ dedikçe Kılıçdaroğlu ‘var’ diyor!
NotHaber

Yurt sorunu tartışması iki liderin açıklamalarıyla devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘yurt sorunu yok, yalan söylüyorsunuz’ dedikçe CHP Lideri Kılıçdaroğlu ‘yurt sorunun çözeceğim’ diye ısrar ediyor.

İki lider arasında Yurt Sorunu tartışması açıklamalarla devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘yurt sorunu yok, yalan söylüyorlar’ dedikçe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her fırsatta ‘yurt sorunu var, 19 yılda çözemediler’ diye açıklama yapıyor.

ERDOĞAN: 1 MİLYONA YAKIN YURT KAPASİTEMİZ VAR

İstanbul’daki Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açılışı ile Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Tanıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada ‘yurt sorunu var’ eleştirisini bir kez daha yanıtladı. Erdoğan, son günlerde üniversite öğrencileriyle alakalı çok çirkin bir kampanya sürdürüldüğüne dikkat çekerek, “Ülkemizde iktidara geldiğimizden bu yana yurt kapasitelerini hiçbir dönemde olmadığı kadarıyla tırmandıran, neredeyse 1 milyona yakın yurt kapasitesine sahip olan bir iktidarız” dedi.

“YALAN SÖYLÜYORSUNUZ HAYATINIZ YALAN”

Bu artışı görmeden açıklamalar ve eylemler yapıldığına dikkat çekerek parklarda ‘barınamıyoruz’ diye eylem yapan öğrencileri hatırlatan Erdoğan “Yalan yanlış, hiç ilgisi, alakası olmayan kişileri güya bankların üzerine yatırarak 'Türkiye'de şu anda yurt yokmuş' diye bu tür böyle yalan yanlış kampanyalar sürdürülüyor. Yalan söylüyorsunuz. Hayatınız yalan” diye sert bir dille eleştirdi.

Yurtların kapasitesinin belli olduğunu belirten Erdoğan, “Bizim yurtlarımızdaki kapasite ortada. Bu yurtlarımızda 2, bilemedin 3 kişilik kapasite ile biz öğrencilerimizi ağırlıyoruz” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU YİNE ‘YURT SORUNU VAR’ DEDİ

Bu açıklamalardan sadece 1 gün sonra Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Balçova’da üstelik üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere hitaben yine ‘yurt sorunu var’ dedi. Konuşmasında “Türkiye'nin çözülmeyecek sorunu yok” diye vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Onlar 19 yılda yurt sorununu çözemediler. Benim sadece sizlere değil, benim bu ülkenin halkına sözüm var, değil 19 yıl, 1 yılda Türkiye'de yurt sorununu çözeceğim” dedi.

“MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİN FAİZLERİ SİLİNECEK”

Üniversite eğitimi almak için kredi alanların büyük bölümünün işsiz ve icralık olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde öğrencilerin kredi borç faizlerini sileceklerini vaat ederek, “Mezun olup iş bulduklarında sadece ana paralarını alacağız” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz