Kılıçdaroğlu’ndan iktidara Süleyman Şah göndermesi!

Kılıçdaroğlu’ndan iktidara Süleyman Şah göndermesi!
NotHaber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Süleyman Şah türbesinin 2015 yılında Suriye’den Türkiye’ye taşınmasını gündeme getirerek “Bayrağı indirip vatan toprağını tek kurşun bile atmadan terk ederseniz, biz onların vatan severliğini sorgularız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2015 yılında Suriye’deki iç savaş nedeniyle güvenlik tedbiri çerçevesinde geçici olarak Türkiye’ye getirilen Süleyman Şah Türbesinin taşınma olayını gündeme getirdi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: TEK KURŞUN ATMADAN VATAN TOPRAĞINI TERK ETTİLER

Ankara’da Gaziler Buluşması adlı toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, türbenin taşınmasını içindeki bir yara olarak nitelendirerek “Bayrağımızın dalgalandığı bir vatan toprağını, yani Süleyman Şah türbesini kendi topraklarımızdan bayrağımızı indirip Süleyman Şah türbesini kaçırmaktır. Bu benim içimde derin bir yaradır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir olay yaşanmadı. İnsanlar bedel ödedi, şehit ve gazi oldu. Siz tek bir kurşun dahi atmadan bayrağımızı indiriyor, Süleyman Şah türbesini kaçırıyorsunuz kendi topraklarınızı terk ediyorsunuz. Bu kabul edilecek bir olay değil” diye konuştu.

“SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİNİ YERİNE TAŞIYACAĞIZ

Süleyman Şah türbesinin eski yerine taşımakta kararlı olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu “Devir değişecek, biz bayrağımızı yine oraya götüreceğiz, kendi topraklarımıza. Süleyman Şah türbemizi yine oraya götüreceğiz. Göndere bayrağımızı çekeceğiz ve askerimiz yine nöbetini orada tutacak. Biz bunu yapacağız. Bunun bedeli ne olursa olsun bunu yapmak zorundayız. Bu iş lafla olmaz. Bayrağı indirip vatan toprağını terk ederseniz tek kurşun bile atmadan kimse kusura bakmasın biz onların vatan severliğini sorgularız” diye eleştirdi.

GAZİLERİ TEK STATÜDE BİRLEŞTİRELİM ÇAĞRISI

Gazilerin farklı statülerde olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu durumun bir sorun olduğuna dikkat çekerek, “Kore, Kıbrıs, terör, 15 Temmuz gazilerimiz var. Her birisi ayrı statüye tabi. Gazi gazidir, şehitte şehittir. Aralarındaki farkların nedeni ne? TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a ve siyasi parti genel başkanlarına açık çağrıda bulunuyorum. Şehit yakınları ve gaziler arasında var olan farklılıkların tümünü gidermek konusunda gelin ortak bir çalışma yapalım” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz