Kılıçdaroğlu’ndan elektrik dağıtım şirketlerine tehditkâr sözler!

Kılıçdaroğlu’ndan elektrik dağıtım şirketlerine tehditkâr sözler!
NotHaber

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, zam yapmaya hazırlandığı söylenen elektrik dağıtım şirketlerini adeta tehdit etti.

CHP Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grubu Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu elektrik dağıtım şirketlerini hedef aldı. Konuşmasına “Buradan, elektrik şirketlerine iki çift sözüm var” diye başlayan Kılıçdaroğlu, “Zam hazırlığı yapıyorlar. Onları uyarmak benim ve bizim ortak görevimizdir. Milletin sırtına çökmeye çalışırsanız, elektriğe zam yapmaya kalkarsanız bunun bedelini ödeyeceksiniz. Yahu sizde vicdan yok mu?” diye seslendi.

KILIÇDAROĞLU, ELEKTRİK KULLANIMINI KADEMELİ OLARAK DURDURMAYI DÜŞÜNÜYOR

Şirketlerin zam yaptığı takdirde zammı geri aldırmak için nasıl bir hareket stratejisi izleyeceklerini de açıklayan Kılıçdaroğlu, “Eğer elektrik şirketleri zam yaparsa, kademeli olarak halkımızı tüketimi durdurmaya çağıracağız. Bunun mücadelesini vereceğiz” dedi.

“İKTİDARA GELDİĞİMİZDE ZAM YAPAN ŞİRKET BEDELİNİ ÖDEYECEK”

Zam yapacak elektrik şirketlerini iktidara geldiklerinde de unutmayacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Eğer elektrik şirketleri zam yapmaya kalkarlarsa yarın iktidar olduğumuzda bunun hesabını kesinlikle soracağız. Halktan, milletten yana tavır alıp bunun hesabını soracağız. Oturursun kafana göre zam yaparsın. Kim ödeyecek o zammı? Dünyanın en pahalı elektriğini kullanıyoruz. Sadece evde oturanlar değil, kuyudan su çekip tarlasını sulayan vatandaş için de aynı dert var. O elektrik düğmesine bastıkları zaman vatandaş beş çeşit vergi ödüyor. O nedenle elektrik dağıtım şirketlerinin dikkatli adım atması lazım” diyerek tehditkâr sözlerle şirketleri uyardı.

ÇİFTÇİYE FAİZSİZ ELEKTRİK

Çiftçinin de elektrik faturasından şikayetçi olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, “Çiftçi kardeşlerimiz tarlasını sulamış, ekinini satmadan elektrik parası geliyor öde diye. Yahu bu adam ürününü satmadı ki. Bu tabloyu da değiştireceğiz. Onlar bilsinler, ürünü elde edip hasadı sattıktan sonra çiftçi elektrik faturasını ödeyecek ve asla faiz çalışmayacak” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz