Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken İmralı mesajı!

Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken İmralı mesajı!
NotHaber

Kürt sorununun çözülebileceğini, tek şartlarının terörle ve teröristlerle yan yana gelmemek olduğunu söyleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Sorunun çözüm adresi İmralı değil TBMM'dir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt Sorunuyla HDP’yi de yakından ilgilendiren ilgili çekici açıklamalar yaptı. Kürt sorunun çözülebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Tek şartımız terörle ve teröristlerle yan yana gelmemek. Sorunun çözüm adresi İmralı değil TBMM'dir. Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü, bayrak ve vatan konusunda sorunu olmayan herkesin başımızın üstünde yeri vardır” dedi.

MİLLET İTTİFAKI’NIN CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM OLACAK?

Ege Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin konseyine katılan Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığına aday olacak mısınız?" sorusuna ise, "Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi Millet İttifakı'nın kendi içinde olacak. İttifak olarak oturup konuşacağız, tartışacağız ve bu çerçevede bir çalışma yapacağız. İttifakta bizim zaman zaman görüşmelerimiz oluyor zaten. Dolayısıyla bu konuda herhangi bir tereddüdümüz söz konusu değil” yanıtını verdi.

DEVA VE GELECEK PARTİLERİ İTTİFAK İÇİNDE YER ALACAK MI?

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'na yeni katılımların olup olmayacağına ilişkin sorulan bir soruya ise “Ortak bir söylemimiz var. DEVA ve Gelecek partilerinin genel başkanları da güçlendirilmiş parlamenter sistemden bahsediyorlar. Söylem birliğimiz var burada. Ama şu çalışmayı yapıyoruz. Güçlendirilmiş parlamenter sistem ne? Bunu çalışıyoruz. Burada her partinin bir genel başkan yardımcısı görevli. Ön çalışmalar yapıldı. Birinci taslak metinler ortaya da çıktı. Bunu 1-1,5 sayfayı aşmayan bir metne dönüştürüp 'partilerin ortak hedefi' diye kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. DEVA ve Gelecek partileri ittifak içinde yer alır mı kendi tercihleridir. Ama şu anda gördüğümüz belli konularda ortak söylem geliştiriyoruz” dedi.

“SOKAKTA DEĞİL SANDIKTA YENECEĞİZ”

Seçim atmosferinde terör ve terör bağlantılı bazı olaylarla Türkiye'nin farklı bir sürecin içine sokulmak istenebileceğini, bu hususta bütün partili arkadaşlarını sağduyularını korumaları konusunda uyardığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Sakın ola ki sokaktı, caddeydi, yürüyüştü falan.... Hayır. Bu sandık gelecek, demokratik ölçüler içinde davranacağız ve oyumuzu kullanacağız. Ne kadar tahrik ederlerse etsinler tahriklere kapılmayın diye uyarıda bulundum." ifadelerini kullandı.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz