Kılıçdaroğlu’ndan sanayicilere ‘pahalı elektrik’ fırçası

Kılıçdaroğlu’ndan sanayicilere ‘pahalı elektrik’ fırçası
NotHaber

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sanayicilere ‘pahalı elektrik’ üzerinden sitem ederek “Sizin rekabet ettiğiniz ülkeler 3 cente elektrik kullanırken Akkuyu nükleer elektrik santrali bittiğinde size 12 cente elektrik satacaklar. Niye itiraz etmediniz?” diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ege Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (ESİAD) Genel İstişare Konseyi Toplantısı'nda sanayicilerle buluştu.

AKKUYU’DAN SANAYİCİYE PAHALI ELEKTRİK SATILACAK

Burada yaptığı konuşmada sanayicilerin kullandığı elektrik fiyatın gündeme getiren CHP lideri, “Akkuyu’daki nükleer santral devreye girdiğinde kilovatsaatine KDV hariç 12,5 cent para ödeyeceksiniz. Sizin rekabet ettiğiniz ülkelerdeki sanayiciler ise kilovatsaati 3 cente elektrik kullanırken siz 12,5 cent ödeyeceksiniz, üstelik garanti etmişiniz. Nasıl rekabet edeceksiniz? Niye itiraz etmediniz? Rekabet şansınızı ortadan kaldırıyorlar. Bu yanlıştır niye demediniz?” diye sordu.

Sanayiciye pahalı elektrik satılmasına itiraz ettiklerini belirten Kılıçdaroğlu, “12,5 cente elektrik verirsen bu gitmez.

“PARİS SÖZLEŞMESİ TÜRK SANAYİİSİNE 2 MİLYAR DOLAR EK VERGİ GETİRECEK”

Sanayici ve iş adamlarını Paris Sözleşmesi’nden kaynaklanacak ek vergi konusunda uyaran Kemal Kılıçdaroğlu, “Paris İklim Sözleşmesi’nin bir an önce imzalanması lazım” diyen Kılıçdaroğlu, “TÜSİAD’ın çalışmasına göre Paris Sözleşmesi imzalanmazsa Türkiye’deki sanayici ve ihracatçılara 2 milyar dolar ek yük gelecek. Bir süre sonra Türkiye’den Avrupa Birliği’ne mal ihraç edecek sanayici ve iş insanlarından ek vergi alınacak. Bir önlem var mı? Çalışma var mı? Yok” diyerek hükümetin Paris Sözleşmesiyle ilgili herhangi bir hazırlığının olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, konuşmasında İdlib’de şehit olan iki askerimiz için de başsağlığı diledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz