Kılıçdaroğlu’ndan cumhurbaşkanı adayı gibi vaatler!

Kılıçdaroğlu’ndan cumhurbaşkanı adayı gibi vaatler!
NotHaber

Millet İttifakı’nın ortak adayı gibi davrandığı yönünde ittifak ortağı İYİ Parti tarafından eleştirilen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de sanayicilere bir dizi vaatte bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanayicilerle buluşmasında cumhurbaşkanı adayı gibi vaatleri tek tek sıraladı. Kılıçdaroğlu, “Beş yıl içinde çok farklı bir Türkiye inşa etmek mümkün” diyerek “Öyle 15-20 yıl değil, beş yıl” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN SANAYİCİLERE EKONOMİK VAATLER

Vaatlerini tek tek anlatan Kılıçdaroğlu, “Beş yıl içinde bölgenin en güçlü devleti, istihdam sorununu büyük ölçüde çözmüş, katma değeri yüksek ürün üretmeye kilitlenmiş bir sanayi, yeni bir teşvik politikası, yeni bir bütçe politikası, yeni bir para politikası izleyerek bütün bunları düzeltmek mümkün” diye sıraladı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU İLK ALTI AYDA NE YAPACAK?

Altı ay içinde Türkiye’ye rahat bir nefes aldırmak mümkün olduğun belirten Kılıçdaroğlu, “İlk altı ayda gelecek güvencesi vereceksiniz. Düşünceyi ifade özgürlüğü vereceksiniz. Ben bazen söylüyorum, bize oy verin çünkü bizi en rahat eleştirebileceğiniz ortamı yaratacağız size, diyorum. Eleştirmek ya da eleştirilmekten ders çıkarmak kadar değerli bir şey var mı? Bir politikacının alkışa değil, eleştiriye ihtiyacı var” dedi.

“SURİYELİLERİ AB FONLARIYLA GÖNDERECEĞİZ”

Suriyeli göçmenlerle ilgili tavrını bir kez daha hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bu konuda kararlıyım. Kesinlikle Suriyeli kardeşlerimizin bütün ihtiyaçlarını karşılayarak kendi ülkelerine göndereceğiz. Burada hiçbir tereddüttüm yok. Bunu AB fonlarıyla yapacağız. Biz de katkıda bulunacağız. Dış politikanın 180 derece değişmesi lazım. Şu anda izlenen dış politika Türkiye’ye zarar veriyor. Defalarca söyledim, Mısır ile neden kavga ediyorsunuz? Kızdılar, bir sürü laf ettiler, şimdi Mısır ile barışmak için yarışıyorlar” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz