Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Erdoğan’ı ciddiye almayın’

Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Erdoğan’ı ciddiye almayın’
NotHaber

Kendisine Bay Kemal diye hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı 60 bin engelli kadrosuna atama yapmamakla suçlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu engelli kadrolarını boş bırakan Erdoğan’ı ciddiye almayın mesajı verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de Konak Belediyesi'nin toplu açılış törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş’ta kendisiyle ilgili söylediği sözlere atıfta bulunarak “Onu fazla ciddiye almamak lazım” dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: ERDOĞAN’IN ANA TEMASI ‘BAY KEMAL’

Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın her konuşmasından kendisinden ‘Bay Kemal!’ diye bahsetmesine değinerek ana teması kendisi olduğunu belirterek “Kahramanmaraş’ta konuşma yapıyor değerli beyefendi. Yine tabi ana tema doğal olarak benim, ‘Bay Kemal' onun ana teması bu. Onu fazla ciddiye almamamız lazım” diye konuştu.

“60 BİN ENGELLİ KADROSUNA HEMEN ATAMA YAP”

Erdoğan’ı ciddiye almama gerekçesini de söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ciddiye alınacak bir kişi, engellerin kadrolarını boş bırakmayan kişidir. Engelliler var mı bu ülkede? Var. 60 bin engelli kadrosu boş bekliyor boş. Kardeşim sen benimle uğraşacağına, engellilerin boş kadroları var ya, atasana oraya. Engel mi var buna? Engel yok. Dolayısıyla o kişiler ülkeyi yönetme konusunda kısır bir anlayışa sahipler” diyerek devletteki engelli kadrolarına bir an önce hak sahiplerinin atanmasını istedi.

“ERDOĞAN, MİLLET İTTİFAKI BELEDİYELERİNE TEŞEKKÜR ETMELİ”

Kovid-19 salgını boyunca iktidarın sınıfta kaldığını savunan Kılıçdaroğlu, “İktidar sahipleri oturup kalksınlar CHP’li belediyelere, İYİ Partili belediyelere, Saadet Partili belediyelere teşekkür etsinler. Eğer bizim belediyelerimiz olmasaydı emin olun çok daha büyük felaketlerle Türkiye karşı karşıya kalırdı. Yönetemiyorlar, yönetemediklerini gayet iyi biliyorum” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz