Kılıçdaroğlu’dan karakış fonu önerisi!

Kılıçdaroğlu’dan karakış fonu önerisi!
NotHaber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki kışın zor geçeceğini savunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Karakış fonu kur’ uyarısında bulundu.

Evinin mutfağında çektiği bir video ile vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Karakış Fonu’ kurmasını önerdi.

ERDOĞAN’IN DÜNYADAKİ EKONOMİK KRİZİ ANLATMASINI ELEŞTİRDİ

Sosyal medyada paylaştığı videoya “Öncelikle en önemli konumuz karakış" diye başlayan Kılıçdaroğlu, “Maalesef yeni bir zam fırtınası kapımızda. Peki Erdoğan ne yapıyor; bize ABD, Almanya ve İngiltere'nin nasıl bir sefalete düştüğünü anlatıyor. Neden bunu anlatıyor çünkü Erdoğan kara kışta bu millete yaşatacağı sefalete algısal zemin hazırlamak istiyor” dedi.

“DERHAL KARAKIŞ FONU KUR”

Erdoğan yönetimini beceriksizlikle suçlayan Kılıçdaroğlu, “Ülkeye elektrik kesintileri de yaşatacak. Bunları anlatmasının ikinci nedeni de bu. Bunun yolunu yapmaya çalışıyor. Erdoğan'a önerim Derhal bir kara kış fonu kur. Bu fona en büyük katkıyı 'beşli çeten' yapsın. Onların sildiğin vergilerini al. Ayrıca vergi cennetlerinden gelen milyon dolarlardan hiç vergi almıyorsun. Gel hemen bir kararnameyle halkın hayrına bu kanunu işlet. Yüzde 30 vergi al. Çetelerin yararına kanun çıkarmada çok mahirsin. Bir kere de halk için görelim maharetini” şeklinde konuştu.

“UÇAKLARI SAT PARASINI KARAKIŞ FONUNA YATIR”

İstanbul Ümraniye’de kağıt toplayıcılarıyla buluştuğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Çöpten kağıt toplayanlardan vergi almaya çalışıyorsun ama vergi cennetlerinde milyon dolarları olanlardan 5 kuruş vergi almıyorsun son önerim de 13 uçağından 12'sini hemen sat ve gelirini kara kış fonuna yatır. Çözüm işte bu. Az kaldı, bu ülkeden 'Halil İbrahim sofrası'nın kurulmasına az kaldı” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz