Erdoğan: Avrupalılar benzin, yiyecek bulamıyor!

Erdoğan: Avrupalılar benzin, yiyecek bulamıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgın sonrası dünyada baş gösteren enerji ve tedarik krizine dikkat çekerek “İngiltere’de benzin yok, Almanya’da Fransa’da yiyecek bulamıyorlar” dedi.

Küresel enerji, mal, hizmet ve Tedarik Krizine değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünyanın sosyal, siyasi ve ekonomi ateşiyle savrulduğu bir dönemden geçtiğini belirterek “Amerika’nın, İngiltere’nin halini görüyorsunuz değil mi? Benzin yok benzin. Aynı şekilde Almanya’da, Fransa’da kuyruklar var. Yiyeceklerini bulamıyorlar. Elhamdülillah Türkiye’de böyle bir sorun yok” dedi.

ERDOĞAN: VATANDAŞA FİYATLARI DÜŞÜK YANSITIYORUZ

Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi Temel Atma ve Adana'da yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada baş gösteren krizi vatandaşlara en az derecede sirayet edecek şekilde yansıttıklarını ifade ederek “Küresel düzeyde enerji, mal ve hizmet fiyatları fahiş oranlarda arttığı halde biz bunları kendi hizmetlerimize üçte biri, beşte biri oranında yansıtarak vatandaşlarımızı koruyoruz” dedi.

“SORUNLARIN FARKINDAYIZ, YİNE BİZ ÇÖZERİZ”

Ülkemizi bugüne kadar önüne çıkan her engelden, her sorundan, her saldırıdan, her badireden nasıl kurtardıysak bugün de aynısını yapacağımızdan kimsenin şüphesi bulunmasın. Varsın ötekiler kendi yalan ve iftira çukurlarında debelenip dursunlar. Biz yaparsa yine AK Parti yapar diyerek işimizi yapmayı sürdüreceğiz. Gerisi laf-ı güzaf, gerisi eşkere. Herkesin sözü ve duruşu kendi ibilliyetini gösterir. Biz Adanalı gibi delikanlı, harbi, çalışkan, dik duruşlu bir şekilde yolumuza devam ediyoruz” dedi.

“CARİ AÇIĞIN KAPANMASINA 250 MİLYON DOLAR KATKI SAĞLAYACAK”

Konuşmasında Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi’ne değinen Erdoğan, “Tesisin 2024 yılında tamamlanıp üretime geçmesi hedefleniyor. Buradaki üretim inşallah polipropilen ithalatımızın yüzde 20'sini karşılayacak. Böylece ülkemizin cari açığına 250 milyon dolarlık pozitif yönde katkı sağlanacak. Tamamı geri dönüştürülebilir, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir üretim ilkeleriyle faaliyete geçirilecek bu tesis, kendi alanında dünyanın en ileri teknolojileriyle kurulacak. Bu yatırım sayesinde Türkiye'nin ihracatında otomotivin ardından 20 milyar dolarlık rakamıyla ikinci sırada yer alan kimya sektöründe dış ticaret açığı vermekten kurtulacağız” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPAN PİŞMAN OLMAZ”

Yatırımcı firma, Cezayirli ortağı ve inşa sürecinde iş birliği yapacağı kuruluşlara teşekkür eden Erdoğan, “Her zaman söylediğim gibi Türkiye'ye güvenip yatırım yapan hiç kimse pişman olmaz. Tam tersine sağladığı büyük kazançla hep memnuniyet duyar. Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm yatırımcıları küresel üretim ve lojistik sisteminin yeni baştan kurulduğu şu dönemde Türkiye'nin kendilerine sunduğu imkanları ve fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum. 'Gelin hep birlikte kazanalım' diyerek kapılarımızın yatırımcılara sonuna kadar açık olduğunu bir kez daha tekrarlamak istiyorum”

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz