Kılıçdaroğlu yurt sorununda ısrarlı!

Kılıçdaroğlu yurt sorununda ısrarlı!
NotHaber

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Rize’de yine yurt sorununu gündeme getirdi. Hükümetin 20 yılda yapamadığını iddia ettiği yurtları 1 yıl içinde yapma vaadi verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme getirdiği Yurt Sorunu iddiasını her gittiği yerde tekrarlıyor. Rize’de STK temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, seçim vaadi olan ‘yurt sorununu 1 yıl içinde çözeceğim’ sözünü bir kez daha vurguladı.  

“GARİBANIN ÇOCUĞU NEREDE KALACAK?”

Kılıçdaroğlu, örnekler vererek yurt sorununu dile getirdi: “Hala ‘Çocuğumuz üniversiteyi kazandığında Yahu bu çocuk nerede kalacak?’ arayışı içerisine giriyorsak bir sorunumuz var demektir. Varlıklı ailenin çocuğu istediği yerde kalır, ya garibanı ne yapacağız. Asgari ücretlinin çocuğu İstanbul’da en iyi üniversiteyi kazandı mesela, nerede kalacak? İşte sosyal devlet o çocuğun yanında olan devlettir.”

“TOKİ LÜKS YURTLAR YAPACAK”

Yurt sorunun çözmeye kararlı olduğunu bir kez daha vurgulayan Kılıçdaroğlu, “İktidarımızda bir yıl içinde Türkiye Cumhuriyeti devletinde yurt sorununu bitireceğim. Herkesin çocuğu birer, ikişer kişilik odalarda, sıcak – soğuk suyu, geniş bant internet erişimi olan yerde kalacak. Yurt binası yapmak çok zor bir iş mi, değil? Bir de bununla ilgili bir kurum kurmuşuz. Adına da TOKİ demişiz. Lüks evler yapacağınıza öğrencilerimize yurt yapsana. Senin görevin bu değil mi? Ama yapmadılar” dedi.

BİR GENCİN YURT SERZENİŞİNİ DİNLEDİ

Gezisi sırasında bir üniversite öğrencisiyle karşılan Kılıçdaroğlu, gencin serzenişini ve isteğini dinledi: “Gençlik olarak bitmişiz başkanım. Ben milli sporcuyum, Avrupa’daki arkadaşlarıma baktığım zaman, dünyayı gezerken, biz üniversitede ev kiramızı nasıl ödeyeceğiz diye düşünüyorum başkanım. Bizi bu durumdan kurtarabilecek misiniz?

GENCE YURT SORUNUNU ÇÖZME SÖZÜ VERDİ

Kılıçdaroğlu bu isteğe “20 yıldır iktidarda olanlar halen yurt sorununu çözememişlerse onların derhal yolcu edilmesi lazım. Onları yolcu edeceğiz ve en geç bir yıl içinde hiçbir çocuk Türkiye’nin neresine giderse gitsin acaba yurt sorunu var mı diye bir sorunla karşı karşıya kalmayacak” diye yanıt verdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz