Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na ‘dünya ekonomisine bak’ tavsiyesi!

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na ‘dünya ekonomisine bak’ tavsiyesi!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP liderine seslenerek salgından sonra dünyadaki ekonomik dalgalanmadan haberdar olması için ‘dünya ekonomisine bak’ tavsiyesi geldi.

Salgın sonrası Dünyada yaşanan ekonomik krize değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “Bu zat önceki gün enerji fiyatlarını da diline dolamıştı. Avrupa başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanında enerji fiyatlarının 2 katından 5 katına kadar arttığı bir dönemde biz kendi vatandaşlarımızı korumak için her türlü fedakarlığı yapıyoruz Bay Kemal” diyerek seslendi.

“AVRUPA NE ALEMDE GÖRMÜYOR MUSUN BAT KEMAL?”

Kılıçdaroğlu’na ‘dünyaya bak’ tavsiyesinde bulunan Erdoğan, “Sen nerede dolaştığının farkında değilsin. İzlemiyor musun televizyonları? Enerjide Avrupa ne alemde, dünya ne alemde görmüyor musun? Adamlar şu anda benzin bulamıyor benzin. Bunları görmüyor musun? Amerika başta olmak üzere, Almanyası, İngilteresi şu anda akaryakıtta adeta müflis durumda. Hepsini geçtik şimdi kamyon şoförü bile bulamıyorlar. Salgın başladığından beri enerji sektöründe kamunun kontrolü altındaki fiyatları gerekirse sübvanse ederek, olabilecek en alt seviyede tuttuk, tutmayı sürdürüyoruz” dedi.

“ENERJİ FİYATLARINI KONTROL ETMEK İÇİN GAYRET EDİYORUZ”

Enerji fiyatlarını etkileyecek uluslararası kontratları, Türkiye lehine en yüksek avantajları sağlayacak şekilde yapmak için yoğun gayret içinde olduklarını hatırlayan Erdoğan, “Dünyada emtia fiyatları başta olmak üzere, maliyetleri etkileyen her şeyin, İkinci Dünya Savaşı'ndan beri görülmedik düzeyde arttığı bir süreçte, biz ülkemizin en az sıkıntıyla bu dönemi atlatması için çalışıyoruz. Ülkenin de dünyanın da özellikle gerçeklerinden bihaber olanların kürsüden söyledikleri sözlerin ne bu tabloya bir faydası ne de herhangi bir anlamı vardır. Onlar konuşur biz hizmet ederiz, eser üretiriz, sorun çözeriz, yeni hedefler ve vizyonlar ortaya koyarız” diye konuştu.

“TÜM DÜNYA KÜÇÜLÜRKEN TÜRKİYE BÜYÜDÜ”

Dünyanın ciddi bir bocalama dönemine girdiği salgın sürecinde Türkiye'nin, üretim çarklarını hiç durdurmadığına dikkat çeken Erdoğan, “Yatırımları teşvik ederek ve istihdamı koruyarak Türkiye’nin diğer ülkelerden ayrışmasını sağladık. Geçtiğimiz yıl tüm dünya küçülürken bizim büyümeye devam etmemiz bu gerçeğin en somut ifadesidir. Küresel üretim, tedarik, lojistik ve perakende kanallarında ciddi tıkanıklığın yaşandığı son dönemde de ülkemizde herhangi bir aksaklığa meydan vermeyerek, farkımızı tekrar ortaya koyduk” şeklinde konuştu.

“MİLLETİMİZ KALKINMA HAMLESİNE SIKI SIKIYA SAHİP ÇIKIYOR”

Her krizin fırsatları da beraberinde getirdiği inancıyla hareket ettiklerini aktaran Erdoğan, “Dünyayı kasıp kavuran salgın dönemini yeni ve büyük bir kalkınma atılımına dönüştürmenin gayreti içindeyiz. Hamdolsun sanayicisiyle, ihracatçısıyla, ticaret erbabıyla, esnaf ve sanatkarıyla hülasa tüm kesimleriyle milletimizin de bu kalkınma hamlesine sıkı sıkıya sahip çıktığını görüyoruz. Pek çok şehrimizde yeni organize sanayi bölgelerinin kuruluşundan kapasite büyütme gayretlerine kadar nice güzel gelişmelerin yaşandığını biliyoruz” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz