“Kılıçdaroğlu, Atatürk’ü anayasadan çıkarmayı düşünüyor musun?”

“Kılıçdaroğlu, Atatürk’ü anayasadan çıkarmayı düşünüyor musun?”
NotHaber

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na anayasanın ilk dört maddesi ve CHP – HDP ilişkisini irdeleyen sorular sordu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na anayasa ve HDP ile ilgili bir dizi soru yöneltti. “CHP Genel Başkanı'na soruyorum” diye söze başlayan Bahçeli, “Kıvırmadan cevap vermesini, kaçak güreşmemesini bekliyorum” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA ‘ATATÜRK’ SORUSU

Partisinin meclis grup toplantısında konuşan Bahçeli, sorularını şöyle sıraladı.

  1. Anayasa'dan Atatürk'ü çıkarmayı düşünüyor musunuz?
  2. Anayasa'ya hakim olan Türk ismini tasfiye etmeyi planlıyor musunuz?
  3. Türk vatandaşlığı kavramı yerine 'Anayasal yurtseverlik', Türkiye yerine 'Ülke', Türkiye devleti yerine 'Cumhuriyet', Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yerine 'Türkiye Cumhuriyeti insanı' kavramlarının getirilmesini amaçlıyor musunuz?
  4. 'Demokratik muhalefet' diyerek TİP'i, HDP'yi yanınızda ve yörenizde görüyor, bunlara kucak açıyor musunuz?
  5. Terörist Demirtaş'ı hala savunuyor, ona elçiler yolluyor musunuz?

DEVLET BAHÇELİ: ADAMSAN SORULARA CEVAP VER

Kılıçdaroğlu’na hitaben konuşmasını sürdüren Bahçeli, “Kılıçdaroğlu, sorular gayet basittir. Ya 'evet' diyeceksin, ya da 'hayır.' Boş kağıt vermen halinde bütün sorulara evet dediğin anlaşılacaktır. Yüreğin yetiyorsa, çiğ süt içip karın ağrısı çekmiyorsan konuş ve sorularıma cevap ver” dedi.

CHP liderinin ‘siyasi cinayetler işlenebilir’ yönündeki açıklamalarına da değinen Bahçeli, “Korku edebiyatını bırak, siyasi cinayet işlenebilir masallarını geç, bir şey bilip de söylemiyorsan adam değilsin” diyerek sert bir dille eleştirdi.

“CHP, PKK İLE İTTİFAK TÜNELİNE GİRMİŞTİR”

Bir CHP milletvekilinin “'Keşke Demirtaş cumhurbaşkanı seçilse' sözünü hatırlatan Bahçeli, “HDP'nin sözde demokratik tutum belgesiyle, CHP'nin ikinci yüzyıla çağrı beyannamesinin benzerliğini iddia eden de CHP'li bir milletvekiliydi. Bugünkü CHP yönetimi, HDP'nin oyun uşağı haline gelmiş, yazboz tahtasına dönüşmüştür. Bugünkü CHP yönetimi, Gazi Mustafa Kemal'in hatıra ve emanetleriyle yollarını kapanmamak üzere ayırmıştır. Bugünkü CHP yönetimi, PKK'yla ittifak tüneline girmiş, HDP'yle bölücülüğün gergefinde işlenmiştir. İP ise bunların proje süsüne, zillet mezesine dönüşmüştür” diye konuştu.

CHP, ANAYASANIN İLK DÖRT MADDESİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR

CHP’nin düzenlediği Abant Toplantısı'na da değinen Bahçeli, “Bu toplantı bir bakıma zilletin tehlikeli yol haritasının kavşak noktalarını açığa vurdu. Özerklik ve federasyon gayesi CHP’ye nüfuz ettiği anlaşılmıştır. CHP'nin gizli gündeminde Anayasa'nın ilk dört maddesinin kaldırılmasının esastır. Sabıkalı bir milletvekili kalemiyle hazırlandığı anlaşılan 'demokratik muhalefetin Anayasa Değişikliği için izlemesi gereken yol haritası', Kemal Kılıçdaroğlu'nun önsözüyle kaleme alınmıştır. Siz bakmayın bu önsözün sahibine, bunun gerisinde PKK'nın hain dokunuşu, siyasi bölücülerin iğrenç telkinleri bulunmaktadır” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz