Kılıçdaroğlu: 3600 ek göstergeyi Erdoğan değil ilk ben dillendirdim!

Kılıçdaroğlu: 3600 ek göstergeyi Erdoğan değil ilk ben dillendirdim!
NotHaber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, memurlar için 3600 ek göstergeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değil kendisinin gündeme getirdiğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP liderini memurlar için 3600 Ek Gösterge verilmesini sahiplendiğini belirterek “Kılıçdaroğlu, memurları tahrik etmek için diline 3600 ek gösterge meselesini dolamış, habire tekrarlayıp duruyor. Halbuki bu sözü veren biziz” diye eleştirmişti.

KILIÇDAROĞLU: 3600 EK GÖSTERGE NEDEN HALA GETİRMİYOR?

Erdoğan’ın bu açıklamasını doğru olmadığını savunan Kemal Kılıçdaroğlu, “3600 ek göstergeyi ilk dillendiren benim. Erdoğan'ın hazırladığı seçim bildirgesinde, onlar da 3600 ek gösterge vereceklerini ifade ettiler. Yıl ne zaman? 2018. Hangi yıldayız? 2021. Hala getirmiyor. Kaç yıl oldu getirmiyor? Neden getirmiyor?” diye sordu.

ERDOĞAN 3600 EK GÖSTERGEYİ GETİRMEK İÇİN MECBUR KALACAK

Ataşehir Marriott Otel'de düzenlenen “Türkiye Kültür Stratejisi Forumu 21”de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 3600 ek göstergeyi kendisinin gündeme getirdiği için Erdoğan’ın vereceğini belirterek “Ben söyledim, getireceğini söylüyor. Ben söke söke 3600 ek göstergeyi getirteceğim. Erdoğan getirmeye mecbur olacak, getirmezse biz getireceğiz. Bu kadar açık, bu kadar net” dedi.

“KARAKIŞ EKONOMİSİ YAŞANACAK”

Erdoğan’ın, dünyada ve Avrupa'da yaşanan enerji krizini, Türkiye’de yaşanan sorunlara altlık yaptığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Şimdi, 'Dünyada her şey çok kötüye gidiyor, dolayısıyla bizde de kötüye gidecek.' Şimdi bunun altyapısını oluşturmaya çalışıyor. Gitsinler Almanya'ya, Avrupa Birliği'ne, Kanada'ya, Japonya'ya, Güney Kore'ye, Papua Yeni Gine'ye, Yeni Zelanda'ya baksınlar, bizim halkımızın çektiği zulüm kadar hiç kimse bu zulmü çekmemiştir. Kış mevsiminde vatandaşlar elektrik, doğal gaz, su parasını ödeyemeyecek duruma gelecek. Dolayısıyla Erdoğan bir altlık oluşturuyor şimdiden” şeklinde değerlendirdi.

“İKTİDAR KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİL”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını da hatırlatmak istiyoruz” sözlerini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, “İktidar kimsenin tekelinde değildir. Orada oturuyorsa halkın, milletin sayesinde oturuyor. Elbette ki her siyasi partinin kuruluş nedeni iktidara talip olmaktır. Eğer demokrasi kültürü bu kadar geriye gitmişse bir kişinin, zaten o kişinin Türkiye'yi yönetemeyeceği de açıktır. Nitekim de yönetilmiyor, Türkiye savruluyor maalesef” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz